Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar kosárválogatott kulcsembere ragaszkodik a külföldi folytatáshoz

A magyar kosárválogatott kulcsembere ragaszkodik a külföldi folytatáshoz

MTI
Benke Szilárd válogatott kosárlabdázó egyelőre nem tudja, melyik csapatban folytatja pályafutását, de ahhoz ragaszkodik, hogy a következő szezonban is külföldön játszhasson.

 

A francia BCM Gravelines-Dunkerque játékosa az M1 aktuális csatornán elmondta, lenne itthonról kedvezőbb ajánlata, mégis ragaszkodik ahhoz, hogy légiósként folytassa. Jelenlegi klubjának elnöke már jelezte, hogy szeretnének tárgyalni vele a folytatásról, ettől nem is zárkózik el, de meghallgatja a többi ajánlatot is.

A Kaposvár, a Zalaegerszeg, a Szolnok és a Falco KC Szombathely korábbi játékosa tavaly igazolt először külföldre. Csapata nem jutott a legjobb nyolc közé a francia élvonalban, és elmondása szerint vegyes érzései vannak a szezonnal kapcsolatban, mert volt sok pozitívum és sok negatívum is.

Hozzátette, nem elégedett saját magával teljes mértékben – de ez általában így szokott lenni -, ám rendkívül jó tapasztalat volt számára ez az idény és nagyon sokat fejlődött.

„Nagyon élveztem az egész évet, hiszen új kultúrába és új kosárlabdakultúrába csöppentem” – tette hozzá.

 

Borítókép: Szombathely, 2023. február 26. Váradi Benedek (b) és Benke Szilárd a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező második szakaszában, a K csoport utolsó fordulójában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkőzés után a szombathelyi Arena Savaria stadionban 2023. február 26-án. A magyar válogatott 87-77-re nyert, de ennek ellenére nem jutott ki a nyári vb-re. MTI/Katona Tibor

További tartalmak