Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: egytizeddel a vége előtt nyerte a hatodik meccset, történelmi fordítás kapujában a Boston Celtics

Videó: egytizeddel a vége előtt nyerte a hatodik meccset, történelmi fordítás kapujában a Boston Celtics

m4sport.hu
Soha nem fordult elő korábban az NBA-ben, hogy egy csapat 3-0-s hátrányból fordítson és továbbjusson a rájátszásban. A Keleti főcsoportdöntőben azonban a Boston Celtics egyenlíteni tudott a párharc hatodik mérkőzésén, így hazai pályán viheti véghez a történelmi tettet és tavaly után ismét bejuthat a NBA-döntőbe.

Derrick White lecsendesítette a közönséget Miamiban, megszerezte a lepattanót Marcus Smart rosszul sikerült triplakísérlete után, majd 0.1 másodperccel a vége előtt megnyerte a meccset a Bostonnak. A játékvezetők természetesen visszanézték az esetet, de úgy ítélték meg, időben esett a kosár, a Boston 104–103-ra győzött, következhet a mindent eldöntő 7. meccs.

Az NBA rájátszásában még egyetlen csapat sem tudta megfordítani a párharc állását 3-0-ról. Nem beszélünk annyira ritka jelenségről, az örökmérleg 150-0, de az egyenlítés, ami most a Bostonnak sikerült, korábban csak három csapatnak jött össze és mind idegenben próbálkozhatott, de a Celtics hazai pályán ütheti ki a Miamit és juthat a döntőbe.

Borítókép: EPA/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

További tartalmak