Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyot küzdve verte a mongolokat a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott a világbajnokságon

Nagyot küzdve verte a mongolokat a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott a világbajnokságon

m4sport.hu/MTI
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 21–19-re legyőzte a mongol csapatot a világbajnokságon.

 

Földi Attila kapitány együttese tavaly nem jutott ki az Eb-re a konstancai selejtezőből, idén viszont alanyi jogon, kvalifikáció nélkül került a vb mezőnyébe a világranglistáról. A Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású gárda nem kezdett jól az Ázsia-bajnokságon hatodik, Tokióban pedig olimpiai résztvevő riválissal szemben, és a meccs első felében végig hátrányban volt.

Az egy-két ponttal vezető mongoloknál Indra Ulziibat remekül dobta távolról a kétpontosokat, a magyarok 11–10-nél kerültek először előnybe. Innentől az ázsiaiak futottak az eredmény után, Papp betöréseire nem volt ellenszerük, ám 20-18-nál – meccslabdánál – három másodpercet fújtak a bírók a magyar támadásnál. Ez azonban nem zavarta meg a Vasas irányítóját, aki 20–19-nél, 1:57 perccel a rendes játékidő vége előtt bedobta a győztes kosarat.

Korábban, a C csoport nyitómeccsén a selejtezőből érkező Csehország meglepetésre hosszabbítás után 20–18-ra legyőzte a tavaly vb-ezüstérmes Kanadát a bécsi városháza előtti téren. A nemzeti csapat 15 órakor az olimpiai címvédő Egyesült Államokkal csap össze, majd csütörtökön Csehország és Kanada következik. A csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok pedig keresztbejátszanak a továbbjutásért.

A Csirke Ferenc kapitány vezette férfi válogatott – amely tavaly kilencedik lett a grazi Eb-n – szerdán kezdi meg vb-szereplését, ugyancsak Mongólia legjobbjai ellen. A világbajnokságról mindkét nem esetében a dobogósok jutnak ki a párizsi olimpia selejtezőjére.

Eredmény, C csoport, 1. forduló
Magyarország-Mongólia 21-19 később:
2. forduló
Magyarország-Egyesült Államok 15.00

 

További tartalmak