Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tudta borítani a papírformát az amerikaiak ellen a női 3x3-as kosárlabda-válogatott

Nem tudta borítani a papírformát az amerikaiak ellen a női 3x3-as kosárlabda-válogatott

m4sport.hu/MTI
Mongólia legyőzését követően második csoportmeccsén az Egyesült Államoktól 20–10-es vereséget szenvedett a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott a Bécsben zajló világbajnokság keddi játéknapján, így 1–1-es mérleggel várja a csütörtöki Kanada és Csehország elleni találkozóját.

Földi Attila kapitány együttese a délelőtt folyamán győzelemmel kezdte meg szereplését a városháza előtti téren felállított arénában, és izgalmas mérkőzésen 21-19-re verte Mongóliát.

A délutáni folytatásban jóval nehezebb ellenfél várt a Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású gárdára – még úgy is, hogy a Tokióban aranyérmes amerikaiak ezúttal a jelenleg zajló WNBA-szezon miatt legnagyobb sztárjaik nélkül érkeztek Ausztriába. A magyar és az amerikai csapat pénteken edzőmérkőzést vívott Sankt Pöltenben, ahol a rivális 13-11-re nyert.

A bécsi meccs a PEAC-ban is megfordult Cierra Burdick kosarával indult, és hamarosan 0-4 állt a nagyórán. Papp közelről betalált, majd 3-6-nál Böröndy szépített, ezután viszont újabb könnyű találatok következtek a tavalyi vb-n hetedik riválistól. A meccs 6-9 után egy 11-0-ás amerikai rohammal dőlt el, a magyaroknál csak Papp jelentett veszélyt.

A nemzeti csapat csütörtökön folytatja vb-szereplését Csehország és Kanada ellen. A csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok pedig keresztbejátszanak a továbbjutásért.

A Csirke Ferenc kapitány vezette férfi válogatott szerdán lép először pályára, amikor Mongóliával és Svájccal csap össze.

A világbajnokságról mindkét nem esetében a dobogósok jutnak ki a párizsi olimpia selejtezőjére.

Eredmény, C csoport, 2. forduló
Magyarország–Egyesült Államok 10–20

korábban:
1. forduló
Magyarország–Mongólia 21–19

Az állás 2 forduló után: 1. Csehország 2 győzelem, 2. Kanada 1 (34 dobott pont), 3. Egyesült Államok 1 (33), 4. MAGYARORSZÁG 1 (31), 5. Mongólia 0

További tartalmak