Musorujsag
Élő Eredmények

A női válogatott megszorongatta a továbbra is 100%-os cseheket a 3x3-as kosárvébén

A női válogatott megszorongatta a továbbra is 100%-os cseheket a 3x3-as kosárvébén

m4sport.hu/MTI
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 14–17-es vereséget szenvedett a csoportban immár 3/3-as mérleggel álló Csehországtól a bécsi világbajnokság csütörtöki játéknapján.

Egy nap pihenő után a nemzeti csapat annak a tudatában lépett pályára a bécsi városháza előtti téren, hogy a hátralévő két csoportmeccséből legalább egyet meg kell nyernie a továbbjutás érdekében, és a selejtezőből érkezett csehek ellen ez elvileg könnyebbnek tűnt, mint a tavaly vb-ezüstérmes Kanada ellen.

A papírforma ellen szólt ugyanakkor, hogy a cseh válogatott meglepetésre mindkét keddi mérkőzését megnyerte Kanadával, valamint Mongóliával szemben, és csoportelsőként várta a folytatást.

A csütörtöki meccs kevés kosarat hozott, és szinte végig a magyarok vezettek, az előzőleg százszázalékos ellenfél két perccel a vége előtt került először előnybe, ami után egy perccel ismét a magyar együttesnél volt az előny, kevéssel később azonban egy távoli találattal az utolsó fél percre 15-14-es cseh vezetéssel fordultak rá a csapatok.

Az izgalmas végjátékban alig tíz másodperccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutott a magyar csapat, de Böröndy Vivien mindkét büntetőjét kihagyta, így a válogatott végül nem tudott fordítani.

A kedden Mongólia legyőzésével kezdő, majd az Egyesült Államokkal szemben alulmaradó magyar csapat három meccs után egy győzelemmel és két vereséggel áll az ötösben, a tavalyi vb-ezüstérmes Kanada ellen zárja a csoportkört.

A csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok pedig keresztbejátszanak a továbbjutásért. A világbajnokságról mindkét nem esetében a dobogósok jutnak ki a párizsi olimpia selejtezőjére.

Eredmény, C csoport, 3. forduló
Magyarország–Csehország 14–17

később:
4. forduló
Magyarország–Kanada 15.00

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak