Musorujsag
Élő Eredmények

Vereség a vb-ezüstérmestől: búcsúzott a világbajnokságról női 3x3-as kosárválogatott

Vereség a vb-ezüstérmestől: búcsúzott a világbajnokságról női 3x3-as kosárválogatott

m4sport.hu/MTI
A csoportkörben búcsúzott a Bécsben zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon a magyar női válogatott, amely negyedik, utolsó csoportmeccsén 21–11-re kapott ki a világbajnoki ezüstérmes Kanada ellen.

Földi Attila kapitány együttese délelőtt 17–14-es vereséget szenvedett a százszázalékos csehektől, így annak a tudatában kezdte meg utolsó csoportmeccsét a tavaly vb-ezüstérmes kanadaiak ellen, hogy ha nem nyer, akkor biztosan lemarad a szombati keresztbejátszásról.

A Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású gárda remek védekezéssel kezdett, és a Vasast erősítő Papp kosaraival 3–0-ra elhúzott. A 190 centis Plouffe ikrekre építő ellenfél 3–6-ra fordított, majd 5–10-re is vezetett.

A magyaroknál csak Papp jeleskedett, a TF-es Hegedűs és Pusztai gyenge napot fogott ki, miközben a túloldalon sorra potyogtak a kosarak, így a korábban kétszeres vb-ezüstérmes magyarok ezúttal a csoport negyedik helyezettjeként nem jutottak tovább.

A magyar csapat a keddi nyitónapon megverte Mongóliát és vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól, míg az első csütörtöki meccsen Csehországgal szemben maradt alul, így egy győzelemmel és három vereséggel zárta a tornát.

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbe játszanak a negyeddöntőért, a negyedikek és ötödikek pedig búcsúznak a csoportkör végén.

A Csirke Ferenc szakvezető irányította magyar férfi válogatott 0/2-es győzelmi mérleggel várja a pénteki folytatást.

Eredmény, C csoport, 4. forduló
Magyarország–Kanada 11–21

korábban:
3. forduló
Magyarország–Csehország 14–17

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak