Musorujsag
Élő Eredmények

Harmadik vb-meccsét is elvesztette a 3x3-as férfi kosárválogatott

Harmadik vb-meccsét is elvesztette a 3x3-as férfi kosárválogatott

m4sport.hu
A magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 22-13-ra kikapott Japántól pénteken a bécsi világbajnokság harmadik fordulójában, így már nem juthat tovább a rájátszásba.

Csirke Ferenc kapitány együttese szerdán a Mongólia elleni 21-19-es vereséggel kezdte meg második vb-szereplését, majd ugyancsak szoros csatában 21-20-ra kikapott Svájctól. Ez azt jelentette, hogy a továbbjutás érdekében mindkét hátralévő mérkőzését meg kellett nyernie.

A pénteki folytatásban a Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat a szintén nyeretlen Japánnal szállt szembe a városháza előtti téren. Roszics duplájával kezdődött a magyar pontgyártás, majd 8-8-ig egymás mellett haladt a két gárda. Ekkor az ellenfél rákapcsolt, és a meccs derekán 16-11-ra elhúzott, főként a honosított Kennedy Thomas Early révén. A magyarok ezután már csak két pontot hoztak össze, miközben tovább kapták a távoli kosarakat, és a mérkőzés négy perccel a rendes játékidő vége előtt befejeződött.

A három vereséggel álló nemzeti csapat így a Hollandia elleni csoportzáró eredményétől függetlenül már nem érhet oda a D jelű ötös első három, továbbjutást jelentő helyére.

A női válogatott egy győzelemmel és három vereséggel csoportja negyedik helyén zárt, így nem jutott tovább a rájátszásba.

Kapcsolódó tartalom

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbe játszanak a negyeddöntőért, a negyedikek és ötödikek pedig búcsúznak a csoportkör végén.

férfiak, D csoport, 3. forduló:
Japán-Magyarország 22-13

később, 4. forduló:
Magyarország-Hollandia 14.25

korábban, 2. forduló:
Svájc-Magyarország 21-20

1. forduló:
Mongólia-Magyarország 21-19

Az állás:
1. Hollandia 3 győzelem/3 mérkőzés
2. Svájc 2/3
3. Mongólia 1/2
4. Japán 1/3
5. MAGYARORSZÁG 0/3

Borítókép: 3x3-as férfi kosárlabda-vb (Fotók: MKOSZ/Girgász Péter)

További tartalmak