Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga még jó pár évet érez magában az Euroligában

Hanga még jó pár évet érez magában az Euroligában

M1
A Crvena zvezdához igazoló Hanga Ádám nem akarta lejjebb adni az euroligás szintnél, miközben az sem hátrány, hogy közel lesz Magyarországhoz.

„A madridi távozás után a célom egyértelműen az volt, hogy szeretnék továbbra is az Euroligában kosarazni. Azt gondolom, még mindig van bennem jó pár év ezen a szinten, és a Crvena zvezdától olyan ajánlatot kaptam, ami mind szakmailag, mind a családom szempontjából remek. Sok év után végre közel leszünk Budapesthez, az otthonunkhoz” – nyilatkozta az M1-nek Hanga. aki szerdán kétéves szerződést kötött a belgrádi klubbal, amely megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt, és tizedik lett az Euroliga előző kiírásában.

A 34 éves válogatott játékos hangoztatta, továbbra is lehetősége lesz magas hőfokú mérkőzéseken parkettára lépni. A Partizan ellen vívott párharcokat nagyon várja, óriási élmény lesz, amikor közel húszezer ember tölti meg a csarnokot.

Hanga legutóbb a Real Madridot erősítette, amellyel májusban elhódította az Euroligát, emellett bajnokságot és kétszer spanyol szuperkupát nyert a fővárosiakkal. A 200 centis kosaras 2011-ben szerződött az Albacomptól Spanyolországba, ahol a Manresa, a Baskonia, a Barcelona és a Real csapatában szerepelt, közben a 2014/15-ös idényt kölcsönben az olasz Avellinónál töltötte.

Borítókép: Hanga Ádám, a magyar válogatott játékosa interjút ad az M4 Sport stábjának a 2022-es kosárlabda Európa-bajnokságon (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek