Musorujsag
Élő Eredmények

„Hajnali egykor hívott az edző, délutánra alá is írtam” – macerás költözködés vár a Hanga-családra

„Hajnali egykor hívott az edző, délutánra alá is írtam” – macerás költözködés vár a Hanga-családra

m4sport.hu
Ugyan éppen jól megérdemelt pihenőjét tölti, az M1-nek gyorsan reagált klubváltására a magyar válogatott kosárlabdázója, Hanga Ádám.

A teljes beszélgetés:

Számomra meglepőek ezek a pletykák, nagyon sok alapjuk nem volt – utalt a sajtóban megjelenő csapatokra (Bayern, Olympiakosz, Baskonia) Hanga Ádám, aki szerdán írt alá a szerb Crvena zvezda csapatához. – Az emberek már egy Twitter-bejegyzésből is következtetéseket vonnak le, de ezek általában légbőlkapottak, a Bayern München például sohasem volt számomra opció. Az elmúlt napokban két spanyol csapattól is kaptam ajánlatot, de én a kezdetektől fogva mondtam, hogy az Euroligában szeretném folytatni. Már szinte úgy voltam vele, hogy valamelyik spanyol csapat lesz a befutó, amikor két nappal ezelőtt megkerestek a Crvena zvezdától.”

Innentől pedig rendkívül gyorsan haladt a folyamat: „Hajnali egykor hívott az edző, délutánra már alá is írtam. Szuper klubhoz kerülök, remélem, kompetitívek szeretnénk lenni, szeretnénk bejutni majd az Euroliga rájátszásába.”

Kapcsolódó tartalom

Hanga Ádám egyelőre a családjával tölti vakációját, s jövő héttől kezdődhet az átállás, lakást és nemzetközi iskolát keresnek, a cuccai jelenleg egy tárolóban várják további sorsukat. Izgalmas és sűrű pár hét lesz ez a Hanga-családnak. A beilleszkedéssel vélhetően nem lesz probléma, hiszen jó csapatba kerül.

„Még sok játékos hiányzik, megvan az a szerb mag, ami az elmúlt években is ott volt a zvezdában, de még lesz jónéhány érkező a következő hetekben. Mint ahogy mondtam, versenyképes csapatban bízom, amelynek célja lehet, hogy bejusson a rájátszásba” – hangsúlyozta Hanga.

Az MTI érdeklődésére beszélt a Realtól való távozás körülményeiről is.

„Nagyon jó hangulatban váltunk el a Reallal – mondta a 34 éves klasszis. – Meg kell érteni az üzleti szempontokat, csökkenteni akarták a tavalyi 17-es keretet, és nekem volt lejáró szerződésem. Az utolsó időszakban volt sok találkozóm, nagyon korrekt volt mindenki, úgyhogy elmondhatom, hogy én így még nem váltam el klubtól, mint Madridban. Négyszemközt beszélgettem másfél órát Florentino Perez klubelnökkel az élet dolgairól, amit szerintem nem mindenki mondhat el magáról, és úgy köszönt el, hogy ha a pályafutásom után be akarok kapcsolódni az egyesületi munkába, keressem meg őt. A magam részéről pedig elértem, amit akartam, ezalatt főleg az Euroliga-diadalt értem.”

A válogatott olimpiai előselejtezőjéről elmondta, korábbi térdsérülése miatt egyelőre kérdés, hogy pályára léphet-e a sorozat kezdetén.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Hanga Ádám, a magyar válogatott játékosa interjút ad az M4 Sport stábjának a 2022-es kosárlabda Európa-bajnokságon (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak