Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs veszve a továbbjutás a férfi kosárválogatott számára az olimpiai előselejtezőn, de lengyel segítség is kell hozzá

Nincs veszve a továbbjutás a férfi kosárválogatott számára az olimpiai előselejtezőn, de lengyel segítség is kell hozzá

MTI
Még bizakodhat az eredmények kedvező alakulásában és a továbbjutásban a magyar férfi kosárlabda-válogatott a lengyelországi Gliwicében zajló olimpiai előselejtező tornán.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány tartalékos együttese vasárnap 83-81-re kikapott a házigazdáktól, majd hétfőn Portugáliával szemben is alulmaradt 86-74-re. Ez azt jelenti, hogy az utolsó forduló előtt két pontjával sereghajtó a B csoportban.

A szerdai zárókörben a magyarok az – előzetesen a nemzetközi szövetség által a legmagasabban rangsorolt – bosnyákokkal csapnak össze 21 órakor. Vojvoda Dávidék akkorra már ismerni fogják a 18 órakor kezdődő lengyel-portugál meccs eredményét, amelyen ha hazai siker születik, akkor még a továbbjutás reményében léphetnek pályára. Ellenkező esetben már nem lesz tétje a kvartett utolsó mérkőzésének.

Ha estefelé nyernek a lengyelek, akkor az sem mindegy, hogy mennyivel veri meg a nemzeti csapat a bosnyákokat, ugyanis legalább 16 pontos diadalra lenne szüksége. Ebben az esetben ugyanis a magyar, a bosnyák és a portugál gárda is egy győzelemmel és két vereséggel állna, és a hármas minitabellából a magyarok kerülnének a továbbjutást jelentő második helyre.

A két kvartettből továbbjutó két-két együttes számára az elődöntőket pénteken rendezik, a döntőre pedig jövő vasárnap kerül sor. A tornagyőztes folytathatja februárban az olimpiai selejtezőben.

A B csoport állása:
1. Lengyelország 4 pont
2. Bosznia-Hercegovina 3
3. Portugália 3
4. MAGYARORSZÁG 2

Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorol.

Borítókép: Gliwice, 2023. augusztus 13. Perl Zoltán (j) és a lengyel Jaroslaw Zyskowski (b) a férfi kosárlabda olimpiai előselejtező tornán játszott Lengyelország-Magyarország mérkőzésen a délnyugat-lengyelországi Gliwicében 2023. augusztus 13-án. MTI/EPA/PAP/Zbigniew Meissner

További tartalmak