Musorujsag
Élő Eredmények

Jó kezű és bírja a kettős terhelést – horvát válogatottat igazolt a Falco

Jó kezű és bírja a kettős terhelést – horvát válogatottat igazolt a Falco

m4sport.hu
A férfi kosárlabda NB I-ben címvédő Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata bejelentette Antonio Jordano leigazolását.

A 1999-es születésű játékos a tavalyi szezont a KK Zadar játékosaként kezdte meg. Az ABA Ligában és a Horvát 1. osztályban összesen 35 meccsen lépett pályára. Új szerzeményünk átlagban 13,1 pontot, 1,5 lepattanót szerzett és mellette közel 2 gólpasszt osztott ki. A horvát játékos a mögöttünk hagyott bajnoki évadban 38,5%-kal célzott a tripla vonal mögül. A 190 centiméter magas játékos a szezont a francia másodosztályú Chalon-Sur-Saone csapatában fejezte be, ahol fontos szerepet vállalt a feljutásban. A francia csapatban 13,8 pontot átlagolt, és 43,3%-kal triplázott. Jordano eddig ötször szerepelt a horvát válogatottban

Milos Konakov így nyilatkozott Antonio Jordanóról a Falco honlapjának: „A rendszerünk miatt ezen a poszton egy fizikális játékosra volt szükségünk, aki bírja a kettős terhelést is. Antonio az előző szezonban az ABA ligában és Franciaországban is bizonyította, hogy fizikálisan készen áll. Támadásban egy jó kezű játékos, ezt szeretnénk kihasználni!” – mondta Konakov.

Jordanóval egyéves szerződést kötött a szombathelyi klub.

Borítókép: falco.pressenger.com

További tartalmak