Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics: Ez nem Ivkovics Sztojan csapata, vagy az MKOSZ csapata, ez a magyar válogatott

Ivkovics: Ez nem Ivkovics Sztojan csapata, vagy az MKOSZ csapata, ez a magyar válogatott

m4sport.hu
A kosárlabda-válogatott lemondott kapitánya már júniusban közölte távozási szándékát a szövetség vezetőivel.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott mindhárom csoportmeccsét elvesztette a lengyelországi Gliwicében zajló olimpiai előselejtező tornán, így nem jutott tovább a csoportjából és lemarad a párizsi játékokról. Az utolsó, bosnyákok elleni találkozót másnapján Ivkovics Sztojan, az együttes szövetségi kapitánya bejelentette, tíz év után távozik posztjáról, a szakvezető az MKOSZ elnökének, Báder Mártonnak csütörtökön jelezte, hogy feláll a kispadról.

Kapcsolódó tartalom

Már június közepén közöltem az elnök úrral, ez az utolsó válogatott program amit megcsinálok. Úgy éreztem, velem már nem tud fejlődni a válogatott. Ezt akkor elfogadtuk és megbeszéltük, a torna után azonnal találkozunk. Mindenki célja, hogy a válogatott megtartsa a jelenlegi színvonalat és még jobbá tegyük. Ma megtörtént a találkozás, megbeszéltük a válogatott átadását. Úgy gondolom, megvan minden lehetőség, hogy a válogatott ismét ott legyen a következő Eb-n és ha jönnek az új ötletek én segítek ebben” – mondta a kapitány a közmédia érdeklődésére.

Lemondtam én régóta, csak úgy gondoltam, egy válogatottnál ezzel óvatosan kell bánni, ne romboljunk le mindent amit felépítettünk. Fontos az együttműködés és erre lehet építeni, de én tíz év után már nem akarom nem is nagyon tudom csinálni” – mondta azzal kapcsolatban, miért csak most derült fény arra, amit már nyár elején bejelentett.

Kapcsolódó tartalom

A válogatott játékosok szeretik a címert, énekelik a Himnuszt a meccs után, sok mindent átéltek már együtt, amikor Kolozsváron játszottunk, érezték, mit jelent magyar válogatottnak lenni. Nem Ivkovics Sztojan csapata, vagyunk, nem az MKOSZ csapata vagyunk, mi a magyar válogatott vagyunk! Bárki vezeti az MKOSZ-t, bárki a szövetségi kapitány, a játékosok kötelesek ott lenni és harcolni. Sose legyen olyan szitu, mint amikor én lettem a kapitány és lasszóval kelljen fogni az embereket” – mondta azzal kapcsolatban, mit is jelent ma a válogatottban szerepelni.

Báder Márton, az MKOSZ elnöke elmondta, már az olimpiai selejtező mérkőzések közben jelezte a kapitány a szándékát, akkor abban maradtak, a torna után leülnek és személyesen egyeztetnek.

A kapitány úr benyújtotta a lemondását, mi elfogadtuk az érvelését, az indoklását. A szerződésbontással és az ezzel járó dolgokkal a közeljövőben foglalkozunk. Úgy érzem, ez egy szép és sikeres tíz év volt, példátlan, hogy egy kapitány ilyen sokáig legyen a posztján, mi csak hálával tartozunk Ivkovics Sztojannak” – mondta az elnök.

De ő úgy érezte, ez a lemondás segíti a magyar kosárlabdát. Ez egy nagy dolog, ha valaki képes önzetlenül gondolkodni és a kosárlabda érdekében dönteni” – mondta Báder, aki az új kapitánnyal kapcsolatban hozzátette, nem akarnak kapkodni, szeretnének olyan döntést hozni, amiben egyetértenek a szakmai bizottsággal és az elnökséggel

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek