Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics úgy érzi, vele elérte határait a válogatott

Ivkovics úgy érzi, vele elérte határait a válogatott

M1
Mindhárom olimpiai selejtezőjét elveszítette a férfi kosárlabda-válogatott, amelynek szövetségi kapitánya az utolsó, bosnyák meccs után arról beszélt, hogy irányításával elérték a határaikat.

A magyar csapat három vereséggel zárta az olimpiai előselejtező tornát, így biztosan lemarad a párizsi játékokról is, ami nem meglepő, hiszen a férfi válogatott még sosem szerepelt olimpián.

Kapcsolódó tartalom

Ivkovics a gyorsösszegzésben elmondta, a tornán a lengyelekre koncentráltak, mert ellenük látták a legnagyobb sanszot, de az egylabdás meccs elvesztése után, a bosnyákokkal szemben már a jövőt tartották szem előtt – indokolta a két 19 éves játékos bevetését.

„Szomorú vagyok a vereségek miatt. De a realisták közé tartozom. Tudtam, az olimpiától távol vagyunk – legalábbis velem, lehet valaki más elérné” – kezdte a sejtetést a kapitány, aki hangsúlyozta, a februári Európa-bajnoki selejtezők a fontosak, ezért nem számított most több alapjátékosára. Így azonban – ismerte el –, hogy nem a legjobb keret állt ki, ebben a formájában még nem volt kész ekkora terhelésre. Ha ez hiba, akkor vállalja, mert ahogy fogalmazott, „befektetés és fájdalom nélkül nem lesz jövő”.

A szövetséggel való együttműködése rendben van, de a fentiek fényében kérdéseket vet fel, hogy úgy érzi, az irányításával elérte a határait a válogatott. „Azt gondolom, velem nem tud magasabb szintre lépni. Az Európa-bajnokság minimum, a világbajnokságra szerencsével kijuthatunk, az olimpia nagyon távoli” – nyilatkozta. Hozzátéve, a vezetők kezében a döntés a folytatást illetően, de „új korszakot kell nyitni, hogy ne az Eb-részvétel legyen a csúcs”.

Sztojan Ivkovics M1-nek adott nyilatkozta:

Borítókép: Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya (EPA/Zbigniew Meissner)

További tartalmak