Musorujsag
Élő Eredmények

Lemondott Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

Lemondott Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

MTI
A lemondott szakember már korábban jelezte, új korszaknak kell kezdődnie a válogatott számára.

Tíz év után távozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének honlapján megjelent beszámoló kiemelte: a szakvezető az MKOSZ elnökének, Báder Mártonnak csütörtökön jelezte, hogy távozik posztjáról.

A nemzeti csapat a lengyelországi Gliwicében szerdán véget ért olimpiai előselejtező tornán vasárnap 83-81-re kikapott a hazaiaktól, majd hétfőn Portugáliával szemben is alulmaradt 86-74-re, végül szerdán 103-78-ra kikapott Bosznia-Hercegovinától is. Így nem jutott tovább a csoportjából és lemarad a párizsi játékokról. Ivkovics már ezt követően jelezte: új korszaknak kell kezdődnie a válogatott számára.

Velem a válogatott nem tud tovább haladni egy magasabb szintre. Ahogy korábban mondtam, most már az Európa-bajnoki részvétel a minimum, a világbajnoksághoz szerencse is kell, az olimpia viszont nagyon messze van tőlünk. Át kell gondolni mindenkinek a helyzetet. Minden rendben van, de új korszaknak kell kezdődnie, hogy ne az Eb legyen a maximum a magyar kosárlabdának” – emelte ki akkor a kapitány.

A csapattal már az előselejtező előtt közöltem a döntésemet, az elnök úrnak pedig elmondtam, hogy úgy érzem, velem nem tud ennél a szintnél magasabbra lépni ez a csapat, kemény munkával elértünk idáig, de úgy gondolom, most olyan szakembernek kell folytatnia a munkát a válogatott élén, aki mögött az egész kosaras társadalom ott áll. Az átadás-átvétel folyamatáról a továbbiakban is tárgyalunk” – idézte az MKOSZ weboldala Ivkovicsot, akit 2013. február 1-jén neveztek ki.

A válogatott következő megméretése a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozata lesz, amelyet Izlandon kezd meg február 22-én.

Borítókép: Gliwice, 2023. augusztus 17. Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kosárlabda olimpiai előselejtező B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen a lengyelországi Gliwicében 2023. augusztus 16-án. MTI/EPA/PAP/Zbigniew Meissner

További tartalmak

Kapcsolódó hírek