Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi elérzékenyült, mikor az éltetésétől hangos Puskás Arénáról kérdezték

Rossi elérzékenyült, mikor az éltetésétől hangos Puskás Arénáról kérdezték

MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány megindítónak nevezte, hogy többször is a nevét skandálták Puskás Arénában a magyar válogatott Csehország ellen 1-1-re végződő felkészülési mérkőzésén.

Kapcsolódó tartalom

„Amikor a Honvéddal bajnokságot nyertünk, akkor hasonló rigmusban skandálták a nevemet, de erre sosem számít az ember. Nagyon megindító, ezt csak megköszönni tudom. Azért kulcsoltam össze a kezem, mintha imádkoznék, mert részemről ez a köszönet jele” – nyilatkozta kissé elcsukló hangon a sajtótájékoztatón Rossi arra reagálva, hogy a publikum egyik fele gyakran kiabálta a keresztnevét, míg a túloldal a vezetéknevével válaszolt.

Az MTI érdeklődésére az újonc Horváth Krisztoferről azt mondta, hogy nem volt egyszerű dolga, ahogy a nemzeti együttesben másodszor szerephez jutó Kata Mihálynak sem, mert nemzetközi szinten olyan presszing van, amit a magyar bajnokságban nem tapasztalhatnak meg. Hozzátette, nagyon fontos a türelem a fiatal játékosokkal szemben, de az üzenet egyértelmű a szerepeltetésükkel: ha keményen és jól játszanak, akkor megadathat nekik a lehetőség a válogatottban. Szuhodovszki Soma ugyan nem jutott szóhoz, de az 59 éves tréner nagy fantáziát lát benne.

Rossi a középcsatár Varga Barnabást külön dicsérte, ahogy elárulta, már két éve a Gyirmótban látták, jó játékra képes. A szakvezető úgy vélte, a csehek ellen is volt három-négy kiváló megvillanása. A poszttársaival kapcsolatban kifejtette, Ádám Martin ezúttal nem volt megfelelő fizikai állapotban, míg Németh Andrást úgy nem tudja behívni, hogy alig játszik a német másodosztályú Hamburger SV-ben. A védekező középpályások kapcsán azt emelte ki, hogy mindig egy adott poszt játékosai dőlnek ki, márpedig Vécsei Bálinttal és Schäfer Andrással többre mehettek volna.

Kapcsolódó tartalom

„Még ha nem is győztünk, összességében elégedett vagyok, a második félidőben voltak felvillanásaink, az elsőben kevésbé. Kiegyenlített és a nézők számára élvezetes meccs volt” – értékelt Jaroslav Silhavy, a csehek szövetségi kapitánya, aki úgy vélekedett, a barátságos mérkőzésen szokatlan feszültség még határon belül volt. „A magyarok mindig a legerősebb csapatukkal állnak fel, minden alkalommal győzni akarnak, ez előnyös volt számunkra, mert így erős ellenfél ellen próbálhattunk ki játékosokat.”

Silhavy külön kiemelte, hogy a Puskás Arénát már ismerték, szép emlékük fűződik hozzá, mert 2021-ben itt jutottak tovább az Eb nyolcaddöntőjéből. „Ez a stadion óriási és gyönyörű. Örültünk a telt háznak, egy barátságos meccsen ez irigylésre méltó” – jelentette ki Silhavy, aki értékesnek nevezte a felszálló ágban lévő magyarok elleni döntetlent.

A magyar válogatott immár nyolc találkozó óta veretlen, így esélye van, hogy 1976 után ismét vereség nélkül zárjon egy naptári esztendőt, az MTI felvetésére erre nevetve úgy reagált Rossi, hogy akkor még csak 12 éves volt. A magyarok legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában (MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak