Musorujsag
Élő Eredmények

Ezúttal komolyan gondolják az amerikaiak: James, Curry, Durant, Davis és Tatum is ott lehet a párizsi olimpián

Ezúttal komolyan gondolják az amerikaiak: James, Curry, Durant, Davis és Tatum is ott lehet a párizsi olimpián

m4sport.hu
Egybehangzó tengerentúli sajtóértesülések szerint az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja a kínos világbajnoki szereplés után a jövő évi párizsi olimpián már a legjobbjaival készül megjelenni.

 

A The Athletic úgy tudja, a Los Angeles Lakers klasszisa, LeBron James tulajdonképpen már a napokban jelezte, hogy kész pályára lépni a párizsi ötkarikás játékokon, ráadásul ha igazak a hírek, akkor nem ő az egyetlen szupersztár, aki ott lehet a TEAM USA-ben.

James ugyanis állítólag igencsak komolyan veszi a részvételt, annak érdekében pedig, hogy az együttes a legjobbjaival utazhasson, toborzásba kezdett: a The Athletic értesülései szerint az NBA legeredményesebb játékosa már fel is vette a kapcsolatot Steph Curryvel, Draymond Greennel (mindkettő Golden State Warriors), Kevin Duranttel (Phoenix Suns), Anthony Davisszel (Los Angeles Lakers) és Jayson Tatummel (Boston Celtics), az említett szupersztárok pedig Jameshez hasonlóan szintén nyitottak lennének az olimpiai részvételre.

Kapcsolódó tartalom

A The Athletic hozzáteszi: a phoenixi Devis Booker, a portlandi Damian Lillard, valamint De’Aron Fox (Sacramento Kings) és Kyrie Irving (Dallas Mavericks) is komolyan elgondolkozott azon, hogy elkötelezi magát a tornára.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor egyébként nem az amerikai vb-kudarc az oka, hogy James ott lenne az olimpián, a 38 esztendős játékos ugyanis már korábban felvette a kapcsolatot honfitársaival.

LeBron James egyébként kétszeres olimpiai bajnoknak vallhatja magát, ám a 2012-es londoni játékok óta nem volt válogatott. Az Egyesült Államok csapata a legutóbbi négy olimpián egyaránt aranyérmet nyert, világbajnokságon viszont 2014 óta nem tudott diadalmaskodni.

 

Borítókép: Stephen Curry és Lebron James (Fotó: EPA / archív)

További tartalmak