Musorujsag
Élő Eredmények

Kilencven százalékosan tért vissza, csoportkörbe jutást remél Gereben Lívia a Sepsiszentgyörggyel

Kilencven százalékosan tért vissza, csoportkörbe jutást remél Gereben Lívia a Sepsiszentgyörggyel

MTI
Júliusi pajzsmirigyműtétje után kilencven százalékos állapotban kezdte meg a felkészülést és az Euroliga csoportkörébe jutásában bízik Gereben Lívia, a román bajnok Sepsiszentgyörgy kosárlabdázója.

 

A 23 éves magyar válogatott játékos júliusban pajzsmirigyműtéten esett át, eltávolították az egész szervet. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva felidézte: egy éve túlműködéssel küzdött, amit gyógyszerrel nem lehetett kontrollálni, ezen muszáj volt nyáron túlesnie, mivel a szezonra mindenképp szeretett volna teljes erőbedobással felkészülni. Ezt el is tudta kezdeni a csapattal, saját bevallása szerint 90 százalékos állapotban tudott visszatérni.

Kiemelte, a Szekszárddal két éve már játszott az Euroliga csoportkörében.

„Ez egy nagyon rangos, viszont nagyon nehéz sorozat, mindenkinek hatalmas tapasztalási és fejlődési lehetőséget nyújtana” – fogalmazott Gereben, aki csapattársaival együtt nagyon várja a lett TTT Riga elleni selejtezőt, amelynek első felvonására a sorozat honlapja alapján szerdán kerül sor Romániában, a visszavágót egy héttel később idegenben játsszák. Kitért arra is, hogy fizikális mérkőzésekre számít.

„Remélem, a városnak is meg tudjuk adni, hogy a sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat az Euroligában játsszon!”

Amennyiben sikerrel veszi a selejtezőt, a Sepsiszentgyörgy az A jelű nyolcasba kerül, ide juthat a DVTK HUN-Therm is, ha sikerül a brit London Lions fölé kerekednie. A SERCO UNI Győr a B csoportban kapott helyet.

 

Borítókép: Fotó: MKOSZ

További tartalmak