Musorujsag
Élő Eredmények

A TFSE új csarnokában nyitja meg az idényt a címvédő Sopron – rajtol a női kosárlabda NB I új szezonja

A TFSE új csarnokában nyitja meg az idényt a címvédő Sopron – rajtol a női kosárlabda NB I új szezonja

MTI
A TFSE-MTK vendégeként kezdi meg szereplését a címvédő Sopron Basket szombaton a női kosárlabda NB I 2023/2024-es idényében.

 

A sorozatban ötödik élvonalbeli szezonjukra készülő budapestiek a nyáron kiköltöztek városmajori régi csarnokukból, és mostantól a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF) a nemrég átadott Koltai Jenő Sportközpontjában fogadják ellenfeleiket.

A Sopron egyhuzamban kilencedik aranyérme korántsem tűnik garantáltnak, mivel a tavaly Euroliga-győztes klub a nyáron anyagi problémák miatt visszalépett a nemzetközi kupaszerepléstől, és egyelőre csak hazai, illetve honosított játékosokkal tervez.

Gáspár Dávid vezetőedző gondjait fokozza, hogy Alexandra Erdélyiova súlyos térdsérülést szenvedett, és várhatóan az egész szezont ki kell hagynia, emellett a zöld-sárgák még 2-4 héten át nem számíthatnak Jelena Brooksra sem, aki tisztító jellegű térdműtéten esett át. A csapat válogatott centere, Határ Bernadett pedig csak a WNBA-szezon után csatlakozik társaihoz.

Komoly bajnoki terveket szőhet a legutóbb ezüstérmes SERCO UNI Győr, amely főtáblás lesz az Euroligában, és elmenetelhet a döntőig a tavasszal bronzérmes DVTK Hun-Therm is, amely szerdán küzdötte fel magát a selejtezőből az Euroliga elitmezőnyébe.

Az előző szezon két döntőse, a Sopron és a Győr először december 17-én mérkőzik meg egymással az alapszakaszban, amely március 23-án zárul. A női NB I 2023/24-es idénye a Ludovika Csata és a PINKK Pécsi 424 visszalépése miatt csak tíz csapattal rajtol el.

A női NB I mezőnye
BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós, DVTK-Hun-Therm, E.ON ELTE BEAC, KSC Szekszárd, NKA Universitas Pécs, SERCO UNI Győr, Sopron Basket (címvédő), TFSE-MTK, Vasas Akadémia, VBW CEKK Cegléd

Az elmúlt tíz év bajnokai
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron
2014: PINKK-Pécsi 424
2015: Uniqa-Euroleasing Sopron
2016: Uniqa Sopron
2017: Uniqa Sopron
2018: Sopron Basket
2019: Sopron Basket
2020: nem hirdettek bajnokot
2021: Sopron Basket
2022: Sopron Basket
2023: Sopron Basket

 

Borítókép: Sopron, 2023. április 21. A Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia a bajnoki serleggel, miután 3-0-s összesítésben felülmúlták a SERCO UNI Gyõr csapatát a nõi kosárlabda NB I döntõjében a soproni Novomatic Arénában 2023. április 21-én. A címvédõ Sopron 16. bajnoki címét gyûjtötte be. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak