Musorujsag
Élő Eredmények

Igent mondtak az olimpiára az amerikai NBA-sztárok

Igent mondtak az olimpiára az amerikai NBA-sztárok

MTI
A csalódást keltő világbajnoki szereplés után minden bizonnyal az elképzelhető legerősebb kerettel utazik a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott a párizsi olimpiára.

Steve Kerr kapitány együtteséből nemrég a távol-keleti vb-n hiányoztak a legnagyobb sztárok, a csapat kikapott az elődöntőben a későbbi aranyérmes németektől, és végül csak negyedik lett.

Az NBA hétfői médianapján azonban számos nagy bejelentés elhangzott. A legjobbak közül a – férfi rekordot jelentő – negyedik olimpiai diadalára hajtó Kevin Durant és a négyszeres NBA-bajnok létére ötkarikás újoncnak számító Stephen Curry mellett olyan All Star-válogatott klasszisok jelezték részvételüket, mint DeMar DeRozan, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton és Julius Randle. A 38 éves szupersztár, LeBron James egyelőre nyitva hagyta a kérdést, de annyit sejtelmesen megjegyzett, nem hinné, hogy túl nagy többletterhet jelentene számára az olimpia.

Az előző NBA-idény legjobbjává választott Joel Embiid még nem döntött. A Philadelphia 76ers ásza amerikai-francia kettős állampolgár, így bármelyik csapatot választhatja, de közölte, hogy ha szülőhazája, Kamerun kijut az ötkarikás játékokra, akkor az afrikai ország színeiben lépne pályára.

A Golden State Warriorsszal szintén négyszeres NBA-bajnok, olimpiai és vb-aranyérmes Klay Thompson szintén azt mondta, hogy ha a karibi ország kvalifikálná magát, akkor nem az Egyesült Államokat, hanem – apjának származására való tekintettel – a Bahamákat erősítené Párizsban.

Borítókép: Kevin Durant (Fotó: EPA/CJ GUNTHER)

További tartalmak