Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Dorka: Még meg kell találjam itt is a pozíciómat

Juhász Dorka: Még meg kell találjam itt is a pozíciómat

m4sport.hu
Juhász Dorka csapata a Schio 70-58-ra legyőzte a Gereben Líviát soraiban tudó Sepsit az Euroliga második fordulójában. Juhász a mérkőzés után hosszabb interjút adott az M1 stábjának eddigi olasz élményeiről, de Gereben is értékelte a meccset.

A teljes interjúk:

Juhász interjúja elején elmondta, szuper érzés volt Sepsiszentgyörgyön magyar szurkolókkal találkozni, egy otthonias közeget teremtettek neki a buzdítással és Gereben Líviának is örült, hogy láthatta, hiszen ez Amerikába költözése óta nem jött össze.

Saját helyzetével kapcsolatban elmondta, még ismerkedik a környezettel és pozícióját keresi új csapatában.

„Sok eladott labda abból jött, hogy még nem ismerjük egymás és, hogy ki honnan szeret kosarat dobni. Én is csak egy hete vagyok itt, nekem is meg kell találnom a pozíciómat, jelenleg azon kívül játszom még. Emellett az Euroligával is ismerkedem még, a fújásokkal a fizikalitással” – mondta.

A WNBA legjobb elsőévesei közé is megválasztott Juhász csapatával és Olaszországgal kapcsolatban is csak pozitív dolgokat tudott felsorolni, társai nagyon kedvesek vele, míg Olaszországot pedig nagyon szereti, a Schionál elmondása szerint nagyon fanatikus szurkolótábort vélt felfedezni akik igazi kis kosárlabdavárost hoznak ott létre, az olasz ételeket pedig előszeretettel fogyasztja, így ez is pozitívum számára.

A kosárlabdazó a miskolci Euroliga-meccset is megemlítette, hisz csapata egy csoportba került a magyar együttessel. Ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon várja, hogy Magyarországon léphessen pályára családja és barátai előtt.

Gereben Lívia a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, nagyon jó érzés volt a tavalyi bronzérmessel játszani, de talán kicsit túlságosan tisztelték őket, ebben hibáztak, de nem szégyen egy ilyen csapat ellen kikapni, viszont már várják első Euroliga sikerüket.

További tartalmak