Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Dorka győztes válogatott bemutatkozásáról: Kis korom óta erre a pillanatra vártam

Juhász Dorka győztes válogatott bemutatkozásáról: Kis korom óta erre a pillanatra vártam

m4sport.hu
A magyar női kosárlabda válogatott Szlovénia 70–51-es legyőzésével rajtolt a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőjében. Ezen a mérkőzésen debütált a felnőtt válogatottban Juhász Dorka, a WNBA-s a Minnesota Lynx és az euroligás Beretta Famila Schio játékosa, aki Székely Norbert szövetségi kapitány és Dubei Debóra mellett a lefújás után értékelte az M4 Sportnak a magabiztos sikert.

Juhász Dorka 7 ponttal és 8 lepattanóval, de idő előtt fejezte be a mérkőzést, miután az arcára kapott egy ütést. Ettől függetlenül jó emlékekkel távozik, sőt, amikor legutóbb Sopronban lépett pályára, keresztszalag-szakadást szenvedett, így szüksége volt egy pozitív élményre ebben az Arénában.

Kapcsolódó tartalom

Ahogyan már megszokhattuk, Székely Norbert higgadtan értékelt: „jól játszottunk, de nem kiválóan” – mondta a 19 pontos győzelemről. Összegzésében hozzátette, fizikailag őrölték fel a szlovén csapatot és a harmadik negyed közepére eldöntötték a mérkőzést.

A mérkőzést 13 ponttal záró Dubei Debóra megjegyezte, az ellenfélnél több kulcsember is hiányzott, és ez érezhető volt a pályán.

Borítókép: MTI/Tóth Zsombor

További tartalmak