Musorujsag
Élő Eredmények

Völgyi Péter: Ötvenhat ponton tartottuk a spanyol bajnokot, ez önmagáért beszél

Völgyi Péter: Ötvenhat ponton tartottuk a spanyol bajnokot, ez önmagáért beszél

m4sport.hu
Az Euroligában és az NB I-ben is veretlen DVTK szerdán a Valenciát fogadta, amely 3/2-es győzelmi mérleggel az A jelű nyolcas negyedik helyén állt.

A női kosárlabda Euroligában az ebben az idényben még mindig veretlen DVTK szerdán a hatodik fordulóban hazai pályán a spanyol Valenciát is legyőzte. A találkozó után Völgyi Péter vezetőedző érthető módon elégedetten nyilatkozott az M4 Sportnak.

Továbbra sem foglalkozunk a továbbjutással a csoportból. Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, mégis csak a spanyol bajnokot tudtuk felülmúlni. Hiányzók voltak náluk is, nálunk is, fáradtak voltunk, nem úgy mentek a külső dobások, sokat hibáztunk a labda felhozatalban, de amikor bedobtuk azt a pár könnyű kosarat, akkor tudtuk irányítani a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy egyre több szurkoló jön ki” – mondta a szakember.

Kapcsolódó tartalom

A nagy játékosok sokszor önállóan mennek, ami többnyire be is jön nekik, de ma csapatként arattunk győzelmet. Ötvenhat ponton tartottuk a spanyol bajnokot, ez önmagáért beszél. Ha még eredményesebbek tuduk lenni, akkor ez egy jó út, remélem ez majd egy kicsit pontosabb, precízebb támadójátékkal is fog párosulni„.

A találkozón tíz pontig jutó Lelik Réka szerint még mindig hihetetlen felfogni, hogy minden egyes meccsen közelebb a cél, a nyolc közé jutás. „Azt, hogy mi veretlenül állunk az Euroligában, nem hittem volna a szezon előtt. Büszke vagyok a csapatra, mert meccsek óta tudunk egy olyan stabil játékot mutatni, amit más nem tud rajtunk kívül. Most is hatvan pont alatt tudtuk tartani az ellenfelet, pedig a második félidőben elég lyukas volt a védelmünk„.

Lelik Réka a női kosárlabda Európa-bajnoki selejtezősorozat Magyarország – Szlovénia mérkőzésén. MTI/Tóth Zsombor

Elárulta, egészséges önbizalmuk van, minden mecsnek úgy mennek neki, hogy győzni szeretnének. Még jövő héten is, amikor a sorozat másik vetretlen csapata, a török Fenerbahce lesz a vendégük.

Ők nagyon támadás orientáltak, nehéz lesz ellenük a védekezés, de átlagban mi kaptuk a legkevesebb pontot, ami erényünkre válhat. A támadójátékunkon kell még csiszolni ha győzni szeretnénk. – mondta a válogatott bedobó.

Borítókép: Völgyi Péter ismeri a siker receptjét (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt).

További tartalmak