Musorujsag
Élő Eredmények

Czukor Dalma: Ha lenne rá lehetőség, nagyon szívesen játszanék a válogatottban

Czukor Dalma: Ha lenne rá lehetőség, nagyon szívesen játszanék a válogatottban

m4sport.hu
Czukor Dalma, az Oxygen Roma Basket magyar kosarasa az M1-nek elmondta, tetszik neki, hogy az olasz együttesben sokkal nagyobb nyomás van rajta, mint a Sopronban volt.

 

Czukor Dalma augusztusban szerződött a Sopron Baskettől az olasz fővárosba, ahol egyelőre nagyon jól érzi magát.

„Nem a belvárosban lakunk, mert az felfordulás lenne. Van egy edzőtermünk, ahová tíz perc alatt eljutunk, de a meccshelyszínre például negyven perc az út – ha a belvárosban lennénk, mindig ennyit kéne vezetnünk, így örülök, hogy egy olyan húsz perces távolságra vagyunk a belvárostól. De minden szabad pillanatomat bent töltöm, mert mindig találok valami újat, amit megcsodálhatok és ami lenyűgöz.”

A játékos szerint sokban hasonlít az olasz és a magyar élvonal.

„Szerintem hasonlít az olasz a magyar bajnokságra: van három-négy nagyon erős csapat az elején, amiket csak egy-egy mérkőzésen lehet elkapni, de a mezőny utána kiegyensúlyozott. A különbség az, hogy nem annyira engedik a kontaktust, így az elején voltak is gondjaim a faultokkal, mivel Magyarországon jobban engedik a küzdelmet. Hozzáteszem, nem csak nekem, hanem annak is volt problémája, aki az Euroligában játszott. Nekünk sajnos annyira még nem megy jól, de ez azért is van, mert teljesen új a csapat, a stáb, több idő kell, hogy összeszokjunk. Az elején nagyon szoros meccseken is kaptunk ki. Mindenből fejlődünk és próbálunk mindenben megoldást keresni.”

Czukor kiemelte: az Oxygen Roma Basketben sokkal nagyobb rajta a nyomás, ami tetszik neki.

„Az volt a furcsa, hogy a szerepköröm teljesen más, mint Sopronban volt. Ezért is igazoltam el, hogy környezetváltozás legyen, találjak motivációt és megnézzem, mit tudok kihozni még magamból. Rómában légiós vagyok ugyebár, ami egy oldalról jó érzés, a másikról sokkal nagyobb is a nyomás. Ezt jó volt megérezni, nekem nagyon tetszik, de furcsa is, mert volt már két meccs is, ami az én kosaramon múlott, amit nem dobtam be a végén. Ezekből lehet tanulni és ez az, ami más, több mindent kell csinálnom, többet dobok, többet játszom.”

A kosaras megjegyezte, nem szokványos számára, hogy az olasz együttesben csak heti egyszer kell tétmérkőzést játszania.

„Az elmúlt két meccsen nem annyira találtam magam, de mindenki életében vannak hullámvölgyek. Ami furcsa, hogy a Sopronnal heti két találkozónk volt, de itt csak egy, ezért itt nehezebben tudok javítani korábbi hibát, hiszen egy hetet kell várnom a következő lehetőségre. Itt próbálom az edzést is meccshelyzetnek venni, mindent beleadni. Abban is más érzés itt, mint Sopronban, hogy utóbbiban elvárt volt a győzelem, ez bennünk is volt, Rómában viszont minden összecsapáson azt érzem, bármi lehet. Ez jó érzés, van miért küzdeni. Mikor idejöttem, azt hittem, az első négybe várhatom a csapatot, mostmár látom, hogy erre annyira nincs esély, de így is a legjobbat akarjuk kihozni magunkból. A cél, hogy a rájátszásba bejussunk, aztán pedig reméljük a legjobbakat.”

Czukor Dalma végezetül elárulta, nagyon szívesen pályára lépne a válogatottal a februári selejtezőkön.

„Nem sokat beszéltünk mostanság Székely Norberttel. Amikor igen, akkor még nem játszottam sokat Sopronban, akkor ugye azt mondta, követi a pályafutásom és meglátjuk. Én mindig szurkoltam a válogatottnak, most is így teszek. Igazából egészséges vagyok és jól érzem magam, úgyhogy ha lenne rá alkalom, nagyon szívesen játszanék a válogatottban. Főleg, hogy ilyen nagy tétekről van szó. De azt is megértem, ha a megszokott játékosokkal menne, akik kiharcolták ezt. De nagyon jó érzés lenne a válogatott mezt magamra ölteni hivatalos mérkőzésen.”

A Roma Basket a 13 csapatos bajnokságban jelenleg a 9. helyén áll 2 győzelemmel és 6 vereséggel, míg Czukor átlagban 11,25 pontot dobott.

 

Borítókép: Sopron, 2023. április 21. Czukor Dalma, a gyõztes Sopron Basket játékosa levágja a hálót a kosárról a nõi kosárlabda NBI döntõjének harmadik találkozóján játszott Sopron Basket - SERCO UNI Gyõr mérkõzés végén a soproni Novomatic Arénában 2023. április 21-én. A címvédõ Sopron 16. bajnoki címét gyûjtötte be. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak