Musorujsag
Élő Eredmények

Határ Bernadett: Nagyon buták voltunk, egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el

Határ Bernadett: Nagyon buták voltunk, egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el

m4sport.hu
A női válogatott tagjai úgy érzik, az volt a döntő faktor, hogy nem tudtak mit kezdeni a spanyolok zónavédekezésével.

A magyar női kosárlabda-válogatott nem jutott ki az olimpiára, mivel a soproni selejtezőtorna vasárnapi zárómérkőzésén – 22 pontos előnyről – kikapott Spanyolországtól, és a négycsapatos viadal utolsó helyén végzett.

Kapcsolódó tartalom

Nem tudok szavalat találni, nagyon csalódott vagyok. Nem tudtunk mit csinálni a zónájuk ellen, az elején még találtunk gyenge pontokat, a végére elmaradt ez. Tanulnunk kell ebből a meccsből is, hiszen félig a kezünkben volt már, hogy ott vagyunk az olimpián” – mondta a találkozó után Dubei Debóra.

Az első félidőben azt hittük, ezt már nem lehet elrontani. Tudtuk, a harmadik negyedet mindig erősen kezdi a spanyol csapat A negyedik negyedre semmilyen erőket nem tudtunk megmozgatni, de nem akarok kifogásokat keresni, ezt mi veszítettük el„.

Mérges vagyok, dühöt érzek, csalódottságot. Annyira rossz hogy a zóna ellen nem tudtunk mit kezdeni, lelassítottak minket, a védekezésünk meg laposabb lett. Köszönjük szurkolóknak, hogy végig biztattak, nem tudom elmondani, hogy menyire szomorú vagyok most” – értékelt könnyeivel küzdve Studer Ágnes.

Próbáltunk egész nap arra fókuszálni, hogy az előző meccsel semmit nem foglalkozunk, vissza akartunk vágni az Eb miatt is és úgy érzem, a mai napon is meg lehetett volna őket verni

„Nagyon buták voltunk, egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. Nem lehet 22 pontról kikapni, nem igazán értem, mi történt a második félidőben. Bután reagáltunk a zónájukra és nem találtuk meg a kulcsot ehhez” – mondta a center Határ Bernadett.

Szomorú vagyok, valószínűleg ez volt az utolsó szereplésem a válogatottban. Úgy éreztem, ez a csapat mindenre képes ,nem tudom mi történt második félidőben

Juhász Dorka azt mondta, hogy a mérkőzéssel ellentétben a motivációjukat nem vesztették el, de ez most fájni fog egy ideig.

Borítókép: Sopron, 2024. február 11. Cyesha Goree (b) és Határ Bernadett között a spanyol Mariona Ortiz a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak