Musorujsag
Élő Eredmények

Kialakult az olimpia női kosármezőnye: nem csak a magyar válogatott járt pórul hazai pályán

Kialakult az olimpia női kosármezőnye: nem csak a magyar válogatott járt pórul hazai pályán

MTI
A német női kosárlabda-válogatott biztosította helyét utolsóként a párizsi olimpián, melynek így teljessé vált a 12 csapatos mezőnye.

A németek a Belemben rendezett selejtező zárónapján 73-71-re győzték le a házigazda brazilokat, s ezzel történetük során először jutottak ki az ötkarikás játékokra. A belemi tornáról Németország mellett Ausztrália és Szerbia vehet részt az olimpián – adta hírül a nemzetközi szövetség.

A brazíliai mellett három másik kvalifikációs tornát rendeztek a múlt héten és a négy-négy válogatottat felvonultató viadalokról az első három-három biztosította helyét Párizsban.

A magyar válogatott Sopronban küzdött meg az olimpiai szereplését, amiről végül lemaradt. Székely Norbert együttese Kanadával szemben vesztett, majd Japánt legyőzte, végül vasárnap hiába volt már 22 pontos előnyben is, 73-72-re kikapott a spanyol csapattól.

Kapcsolódó tartalom

Az olimpiai női kosárlabdatorna mezőnye:
Ausztrália, Belgium, Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Kína, Németország, Nigéria, Puerto Rico, Spanyolország, Szerbia

Borítókép: Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak