Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss Virág: Nehéz most pozitív dolgokat keresni, de muszáj, másképp nem lehet ezt elviselni

Kiss Virág: Nehéz most pozitív dolgokat keresni, de muszáj, másképp nem lehet ezt elviselni

m4sport.hu
A női kosárlabda-válogatott centere szerint nehéz a hibát megtalálni, de 22 pontos előnyről elveszíteni egy meccset már alapból nagy hiba.

A magyar női kosárlabda-válogatott nem jutott ki az olimpiára, mivel a soproni selejtezőtorna vasárnapi zárómérkőzésén – 22 pontos előnyről – kikapott Spanyolországtól, és a négycsapatos viadal utolsó helyén végzett. A tornáról Japán, Spanyolország és Kanada szerzett kvótát.

A találkozót követően Dubei Debóra Studer Ágnes és Határ Bernadett az M4 Sport kamerái előtt azt emelte ki, az volt a döntő faktor, hogy nem tudtak mit kezdeni a spanyolok zónavédekezésével. Ezt erősítette meg Kiss Virág is, aki telefonon, a repülőgépére várva válaszolt az M1 kérdéseire.

Kapcsolódó tartalom

Elmondta, nem aludt jól, és reggelre még dühösebb lett, mint amilyen este volt. Erről beszélt másokkal is, ők ugyanígy éreznek. „Ma még sokkal jobban fáj, mint tegnap este. Nehéz a hibát megtalálni, de 22 pontos előnyről elveszíteni a találkozót már nagy hiba önmagában is. Nem gondolom, hogy beleültünk az eredménybe, azt beszéltük a félidőben, folytassuk tovább, nyerjünk amennyivel tudunk. Nem tudom, a zóna miért fogott ki rajtunk, hogy vereség lett a vége hiszen egytől egyik Euroligás játékosaink vannak. Mindenkinek magába kell nézni kicsit” – mondta a válogatott center.

A magyar válogatott játékosai a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzés végén. A magyar csapat 73-72-re kikapott, így nem jutott ki az olimpiára. MTI/Illyés Tibor

Nehéz most pozitív dolgokat keresni, de muszáj, másképp nem lehet ezt elviselni. De most hiába szeretnénk pozitívak lenni, nem egyszerű. De abban biztos vagyok, olyan csodálatos játékosok vannak a csapatban, nem fogjuk feladni, hiszek abban ez valaminek a kezdete és nem valaminek a vége” – mondta Kiss. Elárulta, Székely Norbert szövetségi kapitány se nagyon találta a szavakat, de a játékos szerint ez a kapitánynak is legalább ugyanakkora kudarc mint nekik, de ő is azt mondta, menni kell tovább előre.

Kapcsolódó tartalom

Csalódást keltő, hogy leghamarabb négy év múlva lehet esélyük olimpiai szereplésre. Úgy véli, talán Kanada ellen lehetett volna jobban teljesíteni, abban a meccsben több volt. „Ha pár éve valaki azt mondja a spanyolokat meg tudjuk verni, nem hisszük el, most meg bárkivel meccsben tudunk lenni. Úgy érzem, büszkék lehetünk erre a a fejlődésre. Örülök, hogy egymást támogatjuk és nem széthúzunk”.

Kapcsolódó tartalom

Nem lepte meg Határ bejelentése a visszavonulásáról, jóban vannak, számított rá. véleménye szerint – nevek nélkül – másoktól is várható ilyen jellegű döntés. „Bízom benne, ezt elhamarkodottan mondta a meccs után, örülnénk, ha így együtt tudnánk maradni, mert így vagyunk erősek. Ugyanakkor vannak játékosok, akik tudnak olyan szintet hozni, hogy ezt a válogatottat segítik” – mondta Kiss Virág, akinek nagyon nehéz most elutazni Törökországba és folytatni a munkát, de igyekszik készülni a fontos bajnoki meccsekre és az Euroliga rájátszására, és reméli, hogy idővel jobb lesz.

Borítókép: Sopron, 2024. február 7. Kiss Virág, a magyar válogatott játékosa a csapat edzésén a soproni Novomatic Arénában a női kosárlabda olimpiai selejtező kezdete előtti napon, 2024. február 7-én. MTI/Tóth Zsombor

További tartalmak