Musorujsag
Élő Eredmények

Iványi Dalma a spanyolok elleni drámai vereségről: Rajtunk múlik, miként kezeljük ezt, siránkozunk vagy még keményebbek leszünk

Iványi Dalma a spanyolok elleni drámai vereségről: Rajtunk múlik, miként kezeljük ezt, siránkozunk vagy még keményebbek leszünk

MTI
Amennyiben a női kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya, Völgyi Péter hívná segítőnek, akkor Iványi Dalma szívesen vállalná a felkérést.

A korábbi kiváló játékos a Kossuth Rádiónak adott interjúban elmondta: az elbukott olimpiai selejtezőt követően van benne egy olyan érzés, hogy „a kudarc után mutassuk meg, hogy mi mégis erősebbek vagyunk”.

„Ha Völgyi Péter gondolkodik bennem, mint segítője, egyértelmű, hogy vállalnám” – jegyezte meg a pécsi szakember, aki az eddigi szakvezető, Székely Norbert egyik másodedzője volt a nemzeti együttesnél.

Székely a múlt héten mondott le posztjáról, és a magyar szövetség elnöksége Völgyit nevezte ki utódjának.

Kapcsolódó tartalom

A válogatott a soproni olimpiai selejtezőn közel volt a párizsi kijutáshoz, de az utolsó játéknapon, február 11-én szoros küzdelemben kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a kvótáról. Ezzel kapcsolatban Iványi kiemelte: igazából „rajtunk múlik, miként kezeljük ezt: siránkozunk vagy még keményebbek leszünk”.

„Nagyon fontos, hogy felálljunk innen is. Ezt a tapasztalatot is építsük be, és lépjük meg azt a két lépcsőfokot, amely a következő olimpiai selejtező megoldásához kell” – mondta a 134-szeres válogatott irányító, aki négy Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon szerepelt, csak olimpián nem járt.

„Nagyon jó játékosaink vannak, szakmailag is nagyon jó emberek dolgoznak a magyar kosárlabdában. Járni kell tovább az utat, és kijutni a következő Európa-bajnokságra.”

Kapcsolódó tartalom

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának másodedzője kitért arra is, hogy a 2024-es évben érik kudarcok: a válogatott elbukta az olimpiai selejtezőt, klubjával pedig nem jutott be a Magyar Kupában és a bajnokságban a négy közé.

Ahogy fogalmazott: ezzel együtt bízik benne, hogy ettől erősebb lesz, megtapasztalja, hogy mit kell másként és jobban csinálnia, és idővel eldől, szeretne-e más szerepkörben dolgozni, azaz vezetőedző lenni, vagy az utánpótlással foglalkozni, tanítani, fejleszteni játékosokat.

Mint mondta, szeretne magának adni egy kis időt, hogy jó döntést hozzon, olyat, amely mellé érzelmileg és ésszel is száz százalékig oda tud állni.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Borítókép: Iványi Dalma edző a magyar válogatott edzésén a női kosárlabda Európa-bajnokság színhelyén, a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 20-án. A magyar válogatott június 22-én a csehek ellen lép pályára a negyeddöntőben. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak