Musorujsag
Élő Eredmények

Székesfehérvárról Hongkongon át vezet Párizsba a 3x3-as kosarasok útja

Székesfehérvárról Hongkongon át vezet Párizsba a 3x3-as kosarasok útja

MTI
Szerdán a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőre a magyar női kosárlabda-válogatott.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzeti csapat hétfőn kel útra a nyolccsapatos selejtezőtorna ázsiai helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitány utazó keretét Böröndy Vivien, a honosított és újonc Mompremier Beatrice, Papp Diána (mindhárman Sopron Basket), valamint Szabó Fanni (TFSE-MTK) alkotja.

„Nincs idő formaidőzítésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Jelenleg Magyarországon a 3×3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet” – jelentette ki a szakvezető, aki szerint az olimpiai selejtező egy „lutri” néhány nap közös munka után.

„Ugyanakkor ez nemcsak ránk igaz, hanem mind a nyolc résztvevő nemzetre. Tehát erre nem szabad fogni semmit” – tette hozzá Földi Attila.

A hongkongi selejtezőt jövő péntektől vasárnapig rendezik. A két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én – magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

A csoportok beosztása Hongkongban:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong

B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile

A magyar női válogatott mérkőzései:

április 12., péntek:

Magyarország-Hongkong 11.45

Magyarország-Lengyelország 13.10

április 13., szombat:

Magyarország-Egyiptom 13.35

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak