Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss Virágék egyszerre sírtak és nevettek a kéziválogatott olimpiára jutásánál, Völgyinél tiszta lappal indulnak

Kiss Virágék egyszerre sírtak és nevettek a kéziválogatott olimpiára jutásánál, Völgyinél tiszta lappal indulnak

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A török Mersin és a magyar válogatott kosárlabdázója, Kiss Virág az M1-nek adott interjújában mesélt arról, hogy sikerült-e túltenniük magukat az olimpiai selejtező kudarcán, mit hozhat a válogatottnak a szövetségi kapitány-csere, s klubcsapatával miként készülnek a Fenerbahce-maratonra, azaz a török bajnoki fináléra és az Eurokupa négyes döntőjére.

A magyar női kosárlabda-válogatott fél lábbal már Párizsban érezhette magát, hiszen a februári, spanyolokkal vívott olimpiai selejtező második negyedében 22 ponttal is vezetett – végül azonban egy ponttal kikapott, így lemaradt a kvótáról. A történteket azóta sem könnyű feldolgozni a csapat játékosainak, így Kiss Virágnak sem.

„Nem sikerült még teljesen megemészteni, hiszen amint vége lett a selejtezőnek, mindenkinek vissza kellett rázódnia a hétköznapokba a klubcsapatainál. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, de nem tudtam még megemészteni. Studer Ágival együtt néztük a kézilabdások olimpiai selejtezőjét, s amikor ők kijutottak, egyszerre sírtunk és nevettünk: nyilván örültünk az ő sikerüknek, de újra eszünkbe jutott, milyen jó lenne, ha mi is ott lehetnénk. Ez a két hónap még nem volt elég a továbblépésre, de próbáljuk feldolgozni, elengedni” – mesélte az M1-nek Kiss Virág.

Kapcsolódó tartalom

A válogatott élén azóta változás is történt, Székely Norbert lemondott a szövetségi kapitányi tisztségéről, helyét a DVTK-HUN-Therm vezetőedzője, Völgyi Péter vette át.

„Völgyi Péterrel még nem beszéltünk, de azt olvastam, hamarosan felveszi velünk a kapcsolatot. Szerintem jót fog tenni ez a frissítés a válogatottnak, mindenki tiszta lappal indul, amire most talán szükségünk is van. Bízom benne, hogy visszatalálunk a megfelelő útra a válogatottal, kíváncsian várom, kik fogják majd alkotni a stábot” – fogalmazott a váltással kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalom

Kiss Virág az olimpiai selejtező utáni csalódottságát tudta motivációba fordítani, s bízik benne, hogy a válogatottal nagy dolgokat véghez tudnak vinni. S bár a címeres mezben játszott meccseket semmi nem tudja pótolni, a klubcsapata eredményei is enyhítik a fájdalmát – a Mersinnel török bajnoki döntőben és az Euroliga négyes döntőjében is érdekeltek. Mivel mindkét sorozatban a Fenerbahce az aktuális ellenfél, jónéhány közös meccs következik.

„Kedden dőlt el, hogy a Fener lesz az ellenfelünk a bajnoki döntőben, de napok óta erre készültünk. A pályaelőny nekik kedvez, az első két meccset Isztambulban játsszuk. Izgatottan várom, s bízom benne, hogy egyet tudunk nyerni az idegenbeli találkozókból. Egyelőre még az sem biztos, hogy keretben leszek, hiszen nyolc légiósunkból csak hatnak lehet török játékengedélye, úgyhogy nem látom előre, melyik meccseken fogok játszani” – magyarázta a center, aki hozzátette, a keret kialakítása az edző döntése, s napi tényezők is befolyásolhatják ezt.

FIBA

Az elkövetkező másfél hétben tehát legalább négy Fenerbahce–Mersin találkozót rendeznek, Kiss Virág szerint pedig a legnagyobb sansz az Euroliga-elődöntőben lehet, hiszen ott tényleg csak az adott pillanat számít, háromszor megverni a Fenert pedig nagyon nehéz. De egyelőre a bajnoki döntő első meccsére fókuszálnak.

„Az Euroligával kapcsolatban nagyon izgatott mindenki, ezt lehet érezni az egész klubon. Az utolsó hazai meccsen a Zaragoza ellen is nagyon jó hangulat volt, most is libabőrös vagyok, ha belegondolok. Biztos vagyok benne, hogy a négyes döntőn még durvább lesz, s nem is lesz egyszerű ezt kezelni, ilyen atmoszférában játszani, de örülök, hogy mi rendezzük a final fourt” – hangsúlyozta Kiss.

A magyar játékos hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy első Euroliga-szezonjában négyes döntőt játszhat, bár már a szezon eleje óta tudja, hogy ez a Mersin célja. Személyes véleménye szerint, ha választhatna, inkább a nemzetközi kupában győzné le a Fenerbahcét, de nyilván nem priorizálnak, szeretnék mindkét sorozatban a legjobb eredményt elérni.

Borítókép: Budapest, 2024. február 9. A japán Akaho Himavari (b) és Kiss Virág (j) a kosárlabda olimpiai selejtezõ torna 2. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 9-én. A magyar csapat 81-75-re nyert. MTI/Tóth Zsombor

További tartalmak