Musorujsag
Élő Eredmények

Elképesztő végjáték, szegedi bravúr: nem jutott döntőbe a Falco a Magyar Kupában

Elképesztő végjáték, szegedi bravúr: nem jutott döntőbe a Falco a Magyar Kupában

m4sport.hu
Az SZTE-Szedeák óriási bravúrral, 97–86-ra legyőzte a Falcót, így bejutott a Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjébe.

A fővárosi arénában remek hangulat várta a harmadik aranyérmükre hajtó vasiakat és a meglepetéscsapatnak számító Tisza-partiakat, akik a küzdelmes szezonrajt után remekül helytálltak a bajnokságban is, és épphogy lemaradtak a felsőházi rájátszásról. Az MK januári negyeddöntőjében a Szeged idegenben búcsúztatta a Körmendet, míg a Falco igazi rangadót nyert meg a legnagyobb riválisának számító Alba Fehérvár ellen. Ami az egymás elleni meccseket illeti, a bajnoki alapszakaszban, októberben az alföldiek bravúrral 80-79-re verték a favorit szombathelyieket, akik januárban, hazai pályán 110-80-as diadallal vágtak vissza.

A szombati kupacsatát 9-3-mal kezdte az előző idényben magyar bajnok és jelenleg is éllovas Falco. A nemrég visszatért Simándi Árpád vezetőedző irányításával – akivel 2022-ben MK-ezüstérmet nyertek – a szegediek 11-11-nél még egyszer utolérték a Szombathelyt, amely nemsokára ismét hét ponttal ellépett. Ekkor Ryan Woolridge vette a hátára a Szegedet, amely egy 10-0-s rohammal először vezetett 30-29-nél. A gyengén büntetőző vasiaknál szintén egy amerikai, Matt Tiby vitte a prímet. A nagyszünetben 45-42-vel a Tisza-partiak álltak jobban.

Térfélcsere után felváltva potyogtak a kosarak, a csapatkapitány Perl Zoltán is elkapta a fonalat, Keller Ákos zsákolt hatalmasat, míg a túloldalon Woolridge már 15 pontnál tartott. A 67-65-ös Falco-előnyről induló zárószakaszban a meccs legjobbjává előlépő Noah Locke nyolcpontos vezetéshez juttatta a Szedeákot (85-77). Milos Konakov, a favorit szombathelyiek vezetőedzője időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, az utolsó perc 90-87-tel kezdődött. A hallatlanul izgalmas hajrából végül a Szeged jött ki jobban, így bombameglepetésre bejutott a fináléba.

A mérkőzést követően a Szedeák részéről Simándi Árpád vezetőedző és Zsíros Péter, a Falco oldaláról Perl Zoltán értékelt az M4 Sportnak.

A másik ágon, 20 órától a tavaly bronzérmes Szolnok a Péccsel csatázik a fináléért. A férfi MK győztese három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza.

Eredmény, elődöntő:
SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-87 (18-23, 27-19, 20-25, 31-20)
 Legjobb dobók: Locke 32, Woolridge 20, Lake 18, illetve Perl 24, Benke 14, Tiby 14

Később:
NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 20.00

Borítókép: Szte-Szedeák

További tartalmak