Musorujsag
Élő Eredmények

Sima győzelemmel kezdte a női 3x3-as kosárválogatott az olimpiai selejtezőt

Sima győzelemmel kezdte a női 3x3-as kosárválogatott az olimpiai selejtezőt

MTI
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott magabiztosan, 21-7-re legyőzte a házigazdák csapatát a hongkongi olimpiai selejtezőtorna pénteki nyitányán, az A csoport első körében.

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállítású csapat idegesen kezdte bemutatkozó meccsét, az első közel másfél percben rengeteg hibával támadott, a védekezése viszont jól működött, így Papp második perc közepén értékesített büntetőjével 1-1-re egyenlített, majd a honosított magasember két kosarával 3-1-re ellépett.

Egy ideig még a folytatásban is kereste a játékát Földi Attila szövetségi kapitány együttese, a passzokba és a dobásokba is sokszor hiba csúszott, a harmadik perc végén viszont a rivális sportszerűtlenségi hibája fordulatot hozott a meccsbe. Papp ugyanis a két büntetőt értékesítette (5-1), a négypontos különbség pedig megnyugtatta a válogatottat, mely felgyorsult és a hongkongiaknál egy fejjel magasabb Mompremier révén a palánk alatt ziccerekből, illetve Szabó jóvoltából távolról kétpontosakkal dinamikusan növelte előnyét, s végül kevesebb mint nyolc perc alatt 21-7-re győzött.

Az A csoport másik mérkőzésén Lengyelország hasonlóan sima sikert aratott Egyiptom ellen, a pénteki folytatásban pedig a két európai gárda küzd meg egymással.

A vasárnapig tartó nyolccsapatos tornán a két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én – magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

1. forduló, A csoport:
Magyarország-Hongkong 21-7
Lengyelország-Egyiptom 21-6

később:
Magyarország-Lengyelország 13.10

szombaton játsszák:
Magyarország-Egyiptom 13.35

A hongkongi csoportok:
A csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong
B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile

Borítókép: A 3x3-as női kosárlabda-válogatott (Fotó: MKOSZ)

További tartalmak