Musorujsag
Élő Eredmények

Egyetlen hely kiadó a keretben: Curry, James, Durant és Embiid is ott lesz az olimpián

Egyetlen hely kiadó a keretben: Curry, James, Durant és Embiid is ott lesz az olimpián

MTI
Az észak-amerikai liga (NBA) szupersztárjai közül LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant és Joel Embiid is ott lesz a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatottban a párizsi olimpián.

Egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint Steve Kerr szövetségi kapitány – egyben a Golden State Warriors négyszeres NBA-bajnok edzője – a 12 játékosból 11-gyel már megállapodott az ötkarikás szereplésről. Durant a negyedik olimpiai aranyérmére hajthat, James 2008-ban és 2012-ben állhatott a dobogó tetejére, a triplakirály Curry viszont még sosem járt ötkarikás játékokon.

Ami az előző NBA-idény legjobbjává választott Embiidet illeti, a kameruni származású centert szülőhazája, a júliusban olimpiai selejtezőt játszó afrikaiak, illetve – felmenőire hivatkozva – a házigazda franciák is szívesen látták volna csapatukban, de a 213 centis játékos végül az Egyesült Államokat választotta.

Az amerikai keret 12. helye júliusban, a Las Vegas-i edzőtáborban kel el. Az együttesből csak Anthony Edwards és Tyrese Haliburton volt jelen a tavalyi világbajnokságon, amelyen az amerikaiak csak negyedikek lettek.

A jelenlegi keret:
LeBron James (Los Angeles Lakers), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns), Devin Booker (Phoenix Suns), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers)

Borítókép: LeBron James az amerikai férfi kosárlabdacsapat tagja az amerikai zászlóval ünnepel, miután aranyérmet nyertek a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kosárlabdatornájának Egyesült Államok-Spanyolország döntõjében a North Greenwich csarnokban 2012. augusztus 12-én. Az amerikai válogatott 107-100-ra gyõzött és megvédte címét. (MTI/EPA/Friso Gentsch)

További tartalmak