Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Izraelt és az Európa-bajnok hollandokat is legyőzte a magyar női 3x3-as kosárválogatott az olimpiai selejtezőtornán

Izraelt és az Európa-bajnok hollandokat is legyőzte a magyar női 3x3-as kosárválogatott az olimpiai selejtezőtornán

m4sport.hu/MTI
A magyar női válogatott a második mérkőzését is megnyerte csütörtökön a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán.

 

Eredmény, nők, D csoport, 2. forduló:
Magyarország-Hollandia 13-11

A magyar pontszerzők: Kiss 4, Papp 4, Szabó 3, Böröndy 2


A Nagytemplom előtti Kossuth téren felállított, csaknem ezer fős aréna telt házas közönsége egy győzelmet már „kiszurkolt” Izrael ellen, amelyet az első esti magyar meccsen Kiss Virágék 21-16-ra vertek.

A Nagytemplom előtt felállított aréna második hazai érdekeltségű mérkőzésén Földi Attila szövetségi kapitány együttese – amely két órával korábban 21-16-ra verte Izraelt – 13-11-re nyert Hollandia ellen, és ezzel nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

A hangulatra a folytatásban sem lehetett panasz, Földi Attila szövetségi kapitány együttese ismét hangos ováció közepette vonult be a pályára. Az ellenfél ezúttal az Európa-bajnok Hollandia volt, amely este 13-9-re legyőzte az olaszokat. A Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni összetételű gárda állta a sarat az időnként durván játszó riválissal szemben, a meccs kiélezettségét jelzi, hogy egyszer sem volt két pontnál nagyobb a különbség. A találkozó derekán 8-6-ra vezettek a hollandok, de ezután már csak három pontot tudtak összehozni, főként a házigazdák emberfeletti védőmunkája miatt. A magyaroknál a a szélvészgyors Papp és az újonc Kiss is négy ponttal zárt.

A nők harmadik csoportmeccsére szombaton 20.45-kor kerül sor az olaszok ellen.

„Elégedett vagyok a küzdőszellemünkkel, de ebben sosem kételkedtem – kezdte értékelését az MTI-nek Földi Attila. – Sajnos még nem jutottunk tovább, mert még mindig előfordulhat, hogy három csapat is két-két győzelemmel áll, akkor pedig a több dobott pont fog rangsorolni. Ma fizikálisan felnőttünk a feladathoz, és revánsot vettünk a hollandok ellen, akik az egyik legalattomosabb csapat, korábban előfordult, hogy sportszerűtlen hibával sérülést okoztak nekünk, úgyhogy több szempontból is örülök ennek a sikernek.”

A kapitány közölte, fontos lenne az olaszok elleni győzelem is szombaton, mert akkor csoportelsőként valószínűleg sikerülne a negyeddöntőben elkerülni Kanadát, amely talán a legerősebb csapat a mezőnyben.

„Persze a vélhetően második litvánokkal sem lenne könnyű dolgunk, de talán egy fokkal egyszerűbb lenne a helyzetünk. De Debrecenben vagyunk, bármi megtörténhet, menni kell tovább” – tette hozzá.

Pénteken magyar részről a férfi válogatotté lesz a főszerep, Csirke Ferenc szakvezető gárdája – Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László és Uros Rosics – Izraellel vívja az első meccsét, majd Puerto Rico következik. Szombaton Ausztria ellen zárul majd a csoportkör.

Mindkét nemnél csoportonként az első két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

korábban
MAGYARORSZÁG-Izrael 21-16
Hollandia-Olaszország 13-9
Olaszország-Izrael 21-11

Az állás: 1. MAGYARORSZÁG 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/2, Olaszország 1/2, Izrael 0/2

A pénteki program:
férfiak, B csoport:
Magyarország-Izrael 19.20
Magyarország-Puerto Rico 21.35

 

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak