Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Benne van az ember fejében, ami három éve történt” – Papp Klaudia revansvágya az olimpiáért

„Benne van az ember fejében, ami három éve történt” – Papp Klaudia revansvágya az olimpiáért

m4sport.hu
Két győzelemmel kezdte csütörtökön a debreceni selejtezőtornát a női 3x3-as kosárlabda-válogatott, szombaton pedig rendkívül fontos mérkőzést vív Olaszországgal. Az összecsapás előtt Papp Klaudia nyilatkozott a Kossuth Rádiónak.

Fájdalmas emlék: három évvel ezelőtt az olaszok elleni 13–12-es vereség jelentette azt a női 3×3-as kosarasainknak, hogy nem utazhatnak Tokióba – igen, egyetlen ponton múlt a továbbjutás.

„Nyilván benne van az ember fejében, ami három éve történt – mesélte a Kossuth Rádiónak Papp Klaudia, aki akkor is pályán volt, s most is tagja a magyar keretnek. – De ami történt, megtörtént, szeretnénk revansot venni, megszerezni a harmadik győzelmünket. Fel fogunk készülni az ellenfélből, ismerjük már az olaszokat, rutinos csapatról van szó. .”

A csapat komoly erősítést kapott erre a tornára, hiszen Kiss Virág is csatlakozott Papp Klaudiáékhoz.

„Kiss Virág személyében komplex, rutinos játékos érkezett, óriási erősítés számunkra támadásban és védekezésben is. Nagyon jó az összhang egymás között, ha ugyanazt a ritmust és lendületet tudjuk hozni, mint az első nap, akkor nem lehet probléma – mondta Papp. – Nem akarok esélyt latolgatni, 3×3-ban mindenki meg tud verni mindenkit. Saját magunkkal fogunk foglalkozni és ugyanazt az energiát fogjuk kivinni a mérkőzésekre.”

A teljes beszélgetés:

Földi Attila szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, fontos lenne az olaszok elleni győzelem is szombaton, mert akkor csoportelsőként valószínűleg sikerülne a negyeddöntőben elkerülni Kanadát, amely talán a legerősebb csapat a mezőnyben.

„Persze a vélhetően második litvánokkal sem lenne könnyű dolgunk, de talán egy fokkal egyszerűbb lenne a helyzetünk. De Debrecenben vagyunk, bármi megtörténhet, menni kell tovább” – tette hozzá.

A magyar válogatott csütörtökön Izraelt 21–16-ra, Hollandiát 13–11-re győzte le, így két forduló után vezeti csoportját, míg a férfiak eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel állnak Debrecenben. Mindkét nemnél csoportonként az első két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Az Olaszország–Magyarország női összecsapást szombaton 20.45-től, míg az Ausztria–Magyarország férfi mérkőzést szombaton 21.35-től az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak