Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Legyőzte a cseheket, egy meccsre az olimpiától a női 3x3-as kosárválogatott

Legyőzte a cseheket, egy meccsre az olimpiától a női 3x3-as kosárválogatott

m4sport.hu/MTI
A női 3x3-as kosárlabda-válogatott 16–9-re legyőzte Csehországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé a sorozatban.

nők, negyeddöntő:
Magyarország-Csehország 16-9
A magyar pontszerzők: Kiss 8, Böröndy 5, Szabó 2, Papp 1

A Nagytemplom előtti Kossuth téren felállított, csaknem ezerfős arénában a női válogatott a csoportkörben 21-16-ra verte Izraelt, majd 13-11-gyel bizonyult jobbnak az Európa-bajnok hollandoknál, végül 19-18-ra alulmaradt Olaszországgal szemben. Ennek ellenére a Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni összetételű gárda megnyerte a D jelű négyest, így elkerülte a torna favoritjának tartott és a B csoportban győztes kanadaiakat, azaz a B-ben második csehekkel került szembe.

Az ellenfél előzőleg csak Chilét tudta legyőzni, Litvániától és Kanadától viszont kikapott, és végül csak egyetlen dobott ponttal előzte meg a tabellán a litvánokat.

A csehek kissé ráijesztettek a magyar válogatottra és a teltházas aréna közönségére, mivel 2-0-ra elléptek, de ezt egy megnyugtató 7-0-ás hazai roham követte. Földi Attila szövetségi kapitány együttese elsősorban a 193 centis Kiss Virág palánk alatti teljesítményére alapozott, aki magabiztosan szedte le a bepasszolt labdákat, és fejezte be az akciókat közeli kosarakkal. A cseh csapat egyszer még feljött két pontra (7-5), de ezután már csak négy pontot hozott össze, míg a hajrában a magyarok már örömkosárlabdát játszottak.

A magyar válogatott a 19.05 órakor kezdődő elődöntőben Németországgal csap össze. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára, azaz a két elődöntő, illetve a bronzmérkőzés győztese.

Borítókép: MKOSZ

További tartalmak