Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Meg kellett műteni Hanga Ádámot

Meg kellett műteni Hanga Ádámot

m4sport.hu
Kézközépcsonttörése után az eredeti tervekkel szemben mégis meg kellett műteni Hanga Ádámot, a Crvena zvezda magyar válogatott kosárlabdázóját.

A 35 éves kosaras egy áprilisi edzésen szenvedett kézközépcsonttörést. Az M1-nek elmondta, az első röntgenfelvételek alapján orvosi tanácsra úgy döntött, hogy nem műtteti meg magát, három héttel később azonban kiderült, hogy rosszul kezdett összeforrni a csont, ezért múlt csütörtökön mégis megoperálták. A rögzítőkötést három hét múlva veszik le, a csavaroktól pedig öt hét múlva szabadul meg, így csak utána kezdődhet az érdemi rehabilitáció.

Hanga Ádám a sérülés miatt nem játszhatott a regionális ABA Liga döntőjében sem, amelyet a Crvena zvezda végül „söpréssel”, azaz 3–0-s összesítéssel nyert meg. A magyar kosaras szerint több szempontból is történelmet írtak, hiszen a számos egymás elleni párharc egyszer sem dőlt még el 3–0-ra, ráadásul olyan sem fordult még elő, hogy az ellenfél térfelén emelhesse magasba a trófeát a győztes.

A Crvena zvezdának a triplázás is meglehet, hiszen a Szerb Kupát és az ABA Ligát már megnyerték, most pedig bekapcsolódak a szerb bajnokság rájátszásába is. „Szeretnénk behúzni ezt is, mert akkor meglenne a triplázás, az egy kicsit feledtetné az Euroliga-szereplést.”

Hanga Ádám tavaly 1+1 éves szerződést kötött a szerb klubbal, amelynek július 15-ig van lehetősége lehívni a hosszabbításos opciót. „Remélem, nem fognak addig várni és június közepén már valamilyen információnk lesz ezzel kapcsolatban” – mondta.

„Egyelőre semmi sem konkrét, de háromgyermekes apaként az az elsődleges célom, hogy itt maradjak Belgrádban. Nem tehetem meg a családommal, hogy évente másik euroligás csapathoz igazolok, most az a célom, hogy kétéves szerződést kapjak, mert ennyi ideig még mindenképpen szeretnék a legmagasabb szinten játszani” – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozva Hanga Ádám,  aki a június 5. és 11. között esedékes válogatott összetartáson szeretné meglátogatni társait a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában.

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

További tartalmak