Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Határ Bernadett: Nem szeretném a válogatottat cserben hagyni

Határ Bernadett: Nem szeretném a válogatottat cserben hagyni

m4sport.hu
A kiváló kosaras a spanyolok elleni olimpiai selejtező után tett nyilatkozata ellenére nem zárkózik el az elől, hogy pályára lépjen a válogatottban.

Határ Bernadett a bajnokságban döntőt játszott, a Spanyol Kupában pedig az elődöntőig menetelt a Perfumeris Avenida színeiben, mégsem elégedett az idei szezonjával. A válogatott kosárlabdázó a közmédia érdeklődésére elmondta, jelenleg Magyarországon van, és bár sok munkája van a testvére házának renoválásával, jó itthon lenni.

Félig üresnek érzem azt a bizonyos poharat. Amikor kiigazoltam, még egy másik edző volt, és már más volt a csapat mellett, amikor a válogatott szünet után kiértem. Egy olyan edző, aki korábban még soha nem volt vezetőedző és ez meg is látszott sokszor. De amennyire az edzői részről nem volt megfelelő, annyira szerettem a csapatot. Az alapszakaszt is azért nyertük meg, mert annyira együtt voltunk” – mondta Határ, aki a rájátszásban bőven tíz perc felett átlagolt.

A játékával nem igazán van megelégedve, de szerinte az edzője se tudta igazán, hogyan használja őt. De a csapat miatt megérte kint lenni, a kosárlabdán kívüli rész egy pozitív élmény volt számára. Volt ajánlata a nyárra a WNBA-ből, de az elmúlt két év annyira sok energiát kivett belőle, hogy idén nem megy, de a későbbiekben nem zárkózik el tőle.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, megkeresték, de még nem született döntés az ügyben. „A nyáron Juhász Dorka nem jöhet a WNBA miatt, Goree Cyesha nem vállalja a válogatottságot, én pedig nem szeretném a válogatottat cserben hagyni. Beszéltem már Báder Mártonnal és Völgyi Péterrel is, ők számítanak rám, még beszélni fogunk erről a dologról” – mondta Határ, aki a 22 pontos előnyről elbukott spanyolok elleni olimpiai selejtező után úgy nyilatkozott, szomorú, és valószínűleg az volt az utolsó szereplése a válogatottban.

 

Borítókép: A szlovák Alica Moravicikova, Alexandra Buknova és Sabina Oroszova, valamint Határ Bernadett a női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, a Magyarország – Szlovákia mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 15-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak