Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Sopron és a Pécs főtáblás az Európa-kupában, a TFSE a selejtezős

A Sopron és a Pécs főtáblás az Európa-kupában, a TFSE a selejtezős

MTI
A Sopron Basket és az NKA Universitas Pécs képviseli a magyar színeket a főtáblán a női kosárlabda Európa-kupa 2024/25-ös idényében, míg a TFSE-MTK a selejtezőben indul.

 

A nemzetközi szövetség keddi tájékoztatása szerint az NB I-ben legutóbb negyedik soproniak és az ötödik pécsiek biztosan ott lesznek a 48 csapatos alapszakaszban, melyben 43 klub alanyi jogon, öt pedig a kvalifikációból érkezve vehet részt. A TFSE tavasszal a hetedik helyen zárta a bajnokságot.

A csoportkör és a selejtező sorsolását jövő csütörtökön rendezik Münchenben. Legutóbb a Pécs a nyolcaddöntőig jutott, míg a TARR KSC Szekszárd az alapszakaszt követően búcsúzott az Ek-ban. A 2022-ben a kontinentális elitet, az Euroligát megnyerő Sopron az előző szezonban anyagi okokból – 1993 óta először – nem nevezett egyik nemzetközi sorozatba sem.

Az Euroliga következő szezonjában magyar részről a bajnok DVTK HUN-Therm és az ezüstérmes SERCO UNI Győr főtáblás lesz, a Szekszárd pedig selejtezőt játszik.

 

Borítókép: Gyõr, 2024. március 17. A gyõztes soproni csapat tagjai ünnepelnek, miután a Killik László Nõi Magyar Kupa döntõjében a Sopron Basket 73-71-re nyert a DVTK Hun-Therm elleni mérkõzésen a gyõri egyetemi sportcsarnokban 2024. március 17-én. A Sopron tizenkettedszer hódította el a kupát. MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak