×

Vb 2018: spanyol–portugál és angol–belga csata a csoportkörben

Pénteken a moszkvai Kremlben kisorsolták a 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását.


A 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság hivatalos csoportbeosztása:
A 2018-as világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay
B csoport: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán
C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia
D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria
E csoport: Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia
F csoport: Németország, Mexikó, Svédország, Koreai Köztársaság
G csoport: Belgium, Panama, Tunézia, Anglia
H csoport: Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán

A 2018-as világbajnokság nyitómérkőzését a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia vívja 195 nap múlva, június 14-én, Moszkvában. A döntőt július 15-én rendezik, szintén a fővárosban.

A címvédő németek Mexikó ellen kezdenek, a B csoport első mérkőzését pedig az Eb-győztes Portugália és Spanyolország játssza. MENETREND ITT!

Így történt

A ceremóniát Oroszország államfője, Vlagyimir Putyin és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino nyitotta meg beszédével. Putyin köszöntötte a világbajnokság résztvevőit a játékosoktól a szurkolókig, sok sikert kívánt a 32 kijutó nemzetnek és őszinte reményét fejezte ki, hogy 2018. június 14. és július 15. között egy felejthetetlen hónap vár a labdarúgás kedvelőire. Infantino köszönetet mondott az orosz embereknek, akik „az elmúlt hét évben keményen dolgoztak a világbajnokság sikeres megrendezéséért, külön kiemelte a tornának otthont adó 11 várost, amelyek közül 7-ben új stadiont építettek.

(fotó: FIFA) Gianni Infantino és Vlagyimir Putyin (fotó: FIFA.com)A világbajnoki trófeát a vb-k történetének legeredményesebb játékosa, a 2014-ben Németországgal a csúcsra érő Miroslav Klose helyezte el a színpadon. A sorsoláshoz nyolc legendát szólítottak a színpadra, a házigazda oroszok és hét világbajnok ország egy-egy képviselőjét: Laurent Blanc (Franciaország) Gordon Banks (Anglia), Cafú (Brazília), Fabio Cannavaro (Olaszország), Diego Forlán (Uruguay), Diego Maradona (Argentína), Carles Puyol (Spanyolország) és Nikita Simonjan (Oroszország) segített a sorsolást levezénylő Gary Linekrnek.

Az argentin legenda, Maradona csokornyakkendője kiemelt figyelmet kapott a sorsolás közben, nem véletlenül.

(fotó: FIFa.com) (fotó: FIFa.com)