Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elhunyt a Fiorentina csapatkapitánya

m4sport.hu
Szombaton éjszaka tragikus hirtelenséggel meghalt Davide Astori, a Fiorentina 31 éves csapatkapitánya.

A szomorú hírt vasárnap dél körül, közösségi oldalain közölte a firenzei klub, de a halál okára nem tért ki a csapat közleménye.

A beszámolók szerint a tizennégyszeres olasz válogatott védőt udinei hotelszobájában, álmában érte a halál a hátvédet, aki 2016 óta erősítette a lila klubot.

Az  azóta lezajlott ügyészségi vizsgálat szerint a 31 éves játékos éjszaka kapott végzetes szívrohamot a klub szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában.

A firenzeiek vasárnap az Udinese otthonában léptek volna pályára, ám a sokkoló haláleset miatt elhalasztják a bajnokit, sőt az is felmerült, hogy a forduló további mérkőzéseit is.

Davide Astori 12 évet játszott a Serie A-ban, a Milanban kezdte pályafutását, majd nyolc évet töltött a Cagliarinál. A szardíniaiak 2014-ben fél évre kölcsönadták a Romának, 2016-ben került a Fiorentinához, amelynek színeiben 45 meccsen lépett pályára.

Astori – akinek két hete született gyermeke – a nemzeti csapatban 2011 márciusában szerepelt először, s a squadra azzurrával ott volt a 2013-as Konföderációs Kupán is.

További tartalmak