Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: megvan a PSG új edzője

Bild
Hivatalossá vált, hogy a következő szezontól Thomas Tuchel lesz a Paris Saint-Germain vezetőedzője.

A párizsi klub hétfőn jelentette be a német tréner érkezését, aki két évre írt alá. A 44 éves Tuchel – aki 2017-ben Német Kupa-győzelemig vezette a Borussia Dortmundot – a spanyol Unai Emeryt váltja a francia bajnokcsapat kispadján.

„Nagy örömmel, büszkeséggel és amcícióval érkezem a világfutballnak ehhez a nagy klubjához” – idézi a PSG közleménye az új trénert. – Türelmetlenül várom, hogy dolgozhassak ezekkel a nagy játéosokkal, akik a földkerekség legjobbjai közé tartoznak.” Tuchel hozzátette, a csapattal együtt mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a PSG határait feltolják a legmagasabb nemzetközi szintig. „Rendkívüli potenciál van Párizsban.”

Unai Emery április végén közölte a játékosokkal, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot. A spanyol edző 2016 nyara óta irányította a párizsiakat, de átütő sikert nem tudott elérni a csapattal, igazából meg sem közelítette az elvárásokat. A tavalyi ezüstérem után a 2017/2018-as francia bajnoki címet ugyan megnyerte a csapattal, de a Bajnokok Ligájában egyszer sem tudott túllépni a nyolcaddöntőn, még úgy sem, hogy a mostani szezon előtt Neymar és Mbappé is a csapathoz érkezett összesen közel 400 millió euróért.

Emery utódaként már a korábbi sajtóhírek is Tuchelt emlegették. A kinevezésnek magyar vonatkozása is lehet, hiszen a német lapok azt is tudni vélték, hogy Tuchel kinevezése esetén az a Löw Zsolt lehet a másodedző a PSG-nél, aki jelenleg ugyanebben a beosztásban dolgozik a Leipzignél, az ismertségük azonban még Mainzból datálódik, amikor játékoskarrierje utolsó éveit töltötte Tuchel kezei alatt.

További tartalmak