2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Eljuthatna a döntőig a vb-ről kimaradó 23 fős keret?

m4sport.hu
A Bleacher Report összeállított egy 23-as listát azokról a labdarúgókról, akik kimaradtak országuk 2018-as világbajnokságra utazó keretéből. Nem semmi névsor.
 

Az elmúlt hetekben az oroszországi világbajnokságon induló nemzetek legjobb labdarúgói tövig rághatták a körmeiket, hogy bekerülnek-e országuk utazó keretébe. Az összes kihirdetett keretet itt egy helyen megtalálja.

A szövetségi kapitányok sem voltak könnyű helyzetben a kiválasztásnál, mivel néhány szerencsésebb nemzet egy posztra több tehetséges játékossal büszkélkedhet, így a szakembereknek nehéz döntéseket kellett meghozniuk.

Az alábbi 23 fős listán csak azok a futballisták szerepelnek, akik már biztosan nem lesznek ott a világbajnokságon. A válogatottságtól visszavonult játékosok és akiknek az országa nem tudta kiharcolni a részvételi jogot a 2018-as megmérettetésre, nem szerepelnek a felsorolásban. Szintén nem olvasható azoknak a játékosoknak a neve, akik bár részt vehettek volna a labdarúgás ünnepén, de sérülés miatt kénytelenek kihagyni a tornát.

Kapusok:

Ralf Fährmann, a Schalke 04 kapusa (elöl)(Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

Ralf Fahrmann (Németország)
Stephane Ruffier (Franciaország)
Neto (Brazília)

Németország nem szűkölködik a jó hálóőrökben, de a Schalke kapuját védő Ralf Fahrmann kimaradása a Nationalelfből érdekesnek mondható. Ugyanez elmondható a Ligue 1 egyik legjobb hálóőréről, Stephane Ruffierről, aki helyett Didier Deschamps a Steve Mandanda, Alphonse Areola kettős mellett tette le a voksát, hogy segítsék az első számú Hugo Llorist. Nem kapott lehetőséget a brazil Neto sem, aki remek szezont tudhat a háta mögött a Valenciával.

Jobbszélső védők:

Sergi Roberto (jobbra) a világbajnokságon nem fog találkozni a pályán Marcelóval (Fotó: EPA/ANDREU DALMAU)

Sergi Roberto (Spanyolország)
Nelson Semedo (Portugália)

A Barcelona két játékosa közül talán Fernando Santos portugál szövetségi kapitány döntése a meglepőbb, mivel a spanyolok kapitánya, Julen Lopetegui dúskál a jobbnál jobb labdarúgókban erre a posztra.

Balszélső védők:

Alex Sandro (elöl) nem tudta kiszorítani Marcelót és Felipe Luíst (Fotó: EPA/CLAUDIO PERI)

Alex Sandro (Brazília)
Marcos Alonso (Spanyolország)

A Juventus együttesével remek szezont produkált Alex Sandro, aki a világ egyik legjobbjának mondható posztján, azonban pechére épp Brazíliában van nála két jobb Marcelo és Felipe Luís személyében. A Premier League egyik leggólerősebb hátvédje, a csupán egyszeres spanyol válogatott Marcos Alonso helyett Nacho Monrealra esett Lopetegui választása.

Középhátvédek:

David Luiz - fotó: EPA/Andy Rain David Luiz számára valószínűleg a 2014-es vb-elődöntő marad az utolsó vb-emlék (Fotó: EPA/Andy Rain)

Aymeric Laporte (Franciaország)
David Luiz (Brazília)
Marc Bartra (Spanyolország)
Benedikt Howedes (Németország)

Laporte kihagyása a franica válogatottból sokaknál kiverte a biztosítékot, de Deschamps nem hívta be az angol bajnok védőt. David Luiz számára valószínűleg a 2014-es, 7–1-re elbukott elődöntő lesz az utolsó vb-emlék, mivel 2022-ben már 35 esztendős lesz. Bartra idén kiváló teljesítményt nyújtott a Real Betis csapatában, de Nacho Fernández valószínűleg könnyebben beilleszthető csapattársai, Sergio Ramos és Dani Carvajal mellé. Howedes fontos szerepet játszott a német válogatott 2014-es világbajnoki címének elhódításában, azonban Oroszországba nem utazhat el a Nationalelffel.

Védekező és irányító középpályások:

Javi Martinez húzómbere volt egész szezonban a Bayern Münchennek (Fotó: EPA/FILIP SINGER)

Radja Nainggolan (Belgium)
Adrien Rabiot (Franciaország)
Javi Martinez (Spanyolország)
Fabinho (Brazília)

Ehhez a felsoroláshoz nehéz bármit is hozzáfűzni, egyiküket sem lehet majd látni a 2018-as világbajnokságon. Javi Martinez azzal sem tudta meggyőzni Lopetegui kapitányt, hogy egész szezonban húzóembere volt a német rekordbajnoknak, az AS Roma kiválósága, Radja Nainggolan pedig a belga kerethirdetést követően lemondta a válogatottságot.

Támadó, szélső középpályások:

Wolfsburg-Manchester United - Anthony Martial gólöröme - fotó: AP/Michael Sohn Anthony Martial kevés játékidőt kapott José Mourinhotól, így nem tudta meggyőzni a francia kapitányt (Fotó: AP/Michael Sohn)

Anthony Martial (Franciaország)
Kingsley Coman (Franciaország)
Suso (Spanyolország)
Jose Callejón (Spanyolország)
Angel Correa (Argentína)

A Manchester Unitedben szereplő Martial kihagyása a francia válogatottból valószínűleg a klubcsapatában kapott kevés játékidőnek tudható be. Kingsley Coman – aki szombaton még pályára lépett a Német Kupa-döntőn – nélkülözése miatt felröppentek sérüléssel kapcsolatos pletykák, de egy biztos, a 21 esztendős játékos nem lesz ott a franciák utazó keretében. Suso és Callejón tapasztalt labdarúgók, azonban a spanyol szupersztárokkal nem tudnak lépést tartani ezen a poszton. Correa jó választás lehetett volna egy kitűnő cserejátékosnak, de nem kapta meg a lehetőséget Jorge Sampaoli argentin szövetségi kapitánytól.

Csatárok:

Mauro Icardi  nem fért be az argentin keretbe (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

Mauro Icardi (Argentína)
Alvaro Morata (Spanyolország)
Alexandre Lacazette (Franciaország)

Icardi ebben a szezonban sérülései miatt keveset tudott szerepelni hazája válogatottjában, azonban ha az argentinok gyatra gólszerzési mutatóját nézzük a kvalifikációban, lehet megérte volna még egyszer átgondolnia döntését Jorge Sampaoli kapitánynak. Morata és Lacazette kihagyása is nehéz döntés lehetett, de a két játékosnak már nincs más választása, csupán szurkolhatnak hazájuk együttesének.

A kimaradó 23-as keret:

Kapusok: Ralf Fahrmann (Németország), Stephane Ruffier (Franciaország), Neto (Brazília)

Jobb szélső védők: Sergi Roberto (Spanyolország), Nelson Semedo (Portugália)

Bal szélső védők: Alex Sandro (Brazília), Marcos Alonso (Spanyolország)

Középhátvédek: Aymeric Laporte (Franciaország), David Luiz (Brazília), Marc Bartra (Spanyolország), Benedikt Howedes (Németország)

Védekező és irányító középpályások: Radja Nainggolan (Belgium), Adrien Rabiot (Franciaország), Javi Martinez (Spanyolország), Fabinho (Brazília)

Támadó, szélső középpályások: Anthony Martial (Franciaország), Kingsley Coman (Franciaország), Suso (Spanyolország), Jose Callejon (Spanyolország), Angel Correa (Argentína)

Csatárok: Mauro Icardi (Argentína), Alvaro Morata (Spanyolország), Alexandre Lacazette (Franciaország)

A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság összes mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.