×

„Értsetek meg” – C. Ronaldo búcsúlevele a Real Madrid szurkolóihoz

Cristiano Ronaldo eleget tett Florentino Pérez kérésének és kijelentette: az ő kérésére engedték el a Juventushoz. A 33 éves szupersztár a Real Madrid hivatalos bejelentését követően nyílt levélben levélben búcsúzott el a spanyol klub szurkolóitól.

Akárcsak az átigazolásról szóló közlemény, a levél is a Real Madrid honlapján jelent meg, s mint Ronaldo írja: úgy érezte, új fejezetet kell nyitnia karrierjében. A hírek szerint  a Juventus 105 millió eurót fizet az ötszörös aranylabdásért, akit négyéves szerződést írt alá és évente 30 millió eurót keres majd Torinóban.

(fotó: MTI/EPA/Victor Lerena) (fotó: MTI/EPA/Victor Lerena)Cristiano Ronaldo búcsúlevele:

„Ezek az évek a Real Madridban, ebben a városban, talán életem legboldogabb évei voltak. 

Érzéseim és kötődésem a klub iránt, illetve a város felé a legnagyobb hálával teliek. Mindenkinek köszönettel tartozom a rengeteg szeretetért és rajongásért, amit kaptam. 

Minden kétséget kizáróan eljött az ideje annak, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, ezért kértem a klubot, engedje meg, hogy távozhassak. Nagyon nehéz ez így, ezért kérek mindenkit, főként a szurkolóinkat, értsék meg döntésemet. 

Kilenc tökéletes, csodálatos év van mögöttem. Kilenc utánozhatatlan év. Érzelmekkel teli időszak volt a számomra, egyben nagyon kemény is, mert a Real Madridnál mindig hatalmasak az elvárások. Ugyanakkor azt sem feledhetem, itt egészen különleges módon kaptam nagyon sokat a labdarúgástól. 

A pályán és az öltözőben is csodálatos társaim voltak, érezhettem, milyen bensőséges volt a kapcsolatunk, aminek köszönhetően sorozatban háromszor megnyerhettük a Bajnokok Ligáját, de öt éven belül négyszer is. Szintén mellettük érhettem el nagyon magasra egyéni szinten is, négy Aranylabdát és három Aranycipőt nyerhettem a segítségükkel. Mindezt ebben a hatalmas és különleges klubban. 

A Real Madrid elhódította a szívemet, de a családomét is, és ezért az eddigieknél is nagyobb köszönettel tartozom: a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a csapattársaimnak, mindenkinek a technikai személyzetben, az orvosoknak, minden olyan dolgozónak, aki azért dolgozott, hogy ez a klub ilyen páratlan módon működjön és az utolsó kis részletre is odafigyelt fáradhatatlanul.

Végtelen köszönet még egyszer a szurkolóinknak, illetve a spanyol labdarúgásnak is köszönettel tartozom. Ebben a kilenc szenvedéllyel teli évben óriási játékosok ellen léphettem pályára. Tisztelet és elismerés jár mindannyiuknak.  

Nagyon sokat gondolkodtam, és már tudom, hogy eljött a pillanata egy új ciklusnak. Elmegyek, de ez a mez, ez a címer, a Santiago Bernabéu végig elkísér engem, legyek bárhol a világon. Köszönöm mindenkinek, és természetesen csak azokat a szavakat ismételhetem, amelyeket először mondtam kilenc éve a stadionunkban: Hala Madrid!”