×

Máris érezni a Ronaldománia hatását a közösségi oldalakon

Cristiano Ronaldo átigazolása óriási mozgásokat generált a közösségi oldalakon. Kiderült, hogy milliónyi követő nem is kifejezetten a csapatokra kíváncsi, hanem csak azért figyelik a klub híreit, mert ott játszik a portugál.

Cristiano Ronaldót bejelentettéka Juventusnál (Forrás: juventus.com) Cristiano Ronaldót bejelentették a Juventusnál (Forrás: juventus.com)
Ennek következményeként 24 óra alatt a spanyol gigász közel egymillió követőt veszített el, a Juventus viszont ennél is többet nyert, csak a világsztár érkezésének hírével.

A spanyol Marca megfigyelései szerint a Twitteren a Real Madrid hivatalos oldalának követőinek száma 24 óra alatt óriásit csappant: 31,97 millióról 31,02 millióra esett vissza, ez a szám folyamatosan csökken.

A Juventus viszont soha nem látott magasságokba tört gyakorlatilag ugyanennyi idő alatt. A portugál hivatalos bejelentésének pillanatától kezdve az Instagramon, a Twitteren és még a Facebookon is durván megemelkedett a „megfigyelők” száma.
Tagadhatatlan tény, hogy Cristiano Ronaldo a közösségi felületek jó eséllyel legnagyobb királya a labdarúgók között. Saját oldalának több mint 74 millió követője van, ami mondjuk Neymar 40 milliójához képest döbbenetes szám. Lionel Messi 2,64 millió rajongója szinte említést sem érdemel a fentiek tükrében.