Musorujsag
Élő Eredmények

Így jár a láncdohányos, ha a világ egyik legnagyobb klubjához igazol

Így jár a láncdohányos, ha a világ egyik legnagyobb klubjához igazol

The Sun/m4sport.hu
Szabályos viselkedési kódexet kell betartania Maurizio Sarrinak a Chelsea-nél. Roman Abramovics klubelnök megtiltotta a láncdohányos olasz edzőnek, hogy a Stamford Bridge-en rágyújtson, illetve a melegítős meccsnézésnek is búcsút mondhat az 59 éves nápolyi tréner.

A Napolitól érkező, Antonio Contét váltó Sarrit múlt héten nevezték ki a Chelsea-nél. „Azt szeretném, hogy mindenki hívjon Mauriziónak. Csak Mauriziónak” – fogalmazott érkezésekor az olasz edző, viszont úgy tűnik, Abramovics kevésbé híve a lazaságnak.

A főnök ugyanis a The Sun értesülései szerint elrendelte, hogy a mérkőzéseket eddig az oldalvonal mellett melegítőben figyelemmel kísérő Sarri a jövőben öltözzön fel elegánsan meccsnapokon. Sokkal érzékenyebben érintheti ugyanakkor a láncdohányos trénert a másik szabály: nem gyújthat rá a Stamford Bridge-en.

Maurizio Sarri (Fotó: SSC Napoli) Maurizio Sarri kávéval és cigivel tart edzést a Napolinak (Fotó: SSC Napoli)

Maurizio Sarri annyira cigifüggő, hogy a Napolinál külön dohányzósarka volt az öltözőben, edzéseken és a meccsek szünetében mindig rágyújtott, sőt, olyan is volt, hogy mivel a kispadon még a Serie A-ban sem lehet dohányozni, mérkőzés közben kiült a lelátóra elszívni egy cigarettát. Amikor az Európa Liga legutóbbi kiírásában a Napoli és a Leipzig összekerült, a németországi visszavágó előtt a nápolyiak megkérték a lipcseieket, hogy Sarri kedvéért húzzanak fel a vendégöltözőben egy dohányzókabint, melynek költségét az olasz klub állta. A németek annyira figyelmesek voltak, hogy még a füstérzékelőket is kikapcsolták az öltözőben.

Érdekesség, hogy mielőtt Sarri 2015-ben a Napolihoz igazolt, a Milannál is felmerült a neve, Adriano Galliani ügyvezető igazgató azonban a hírek szerint azért fúrta meg a kinevezést, mert szerinte a láncdohányos, melegítős edző nem tett volna jót a Milan megítélésének.

Maurizio Sarri meccs közben (Forrás: Premium Sport) Maurizio Sarri egy 1-1-re álló Napoli-Milan rangadó hajrájában is képes volt kimenni a lelátóra rágyújtani (Forrás: Premium Sport)

Az öltönnyel és a cigitilalommal egyébként még nem értek véget Sarri megpróbáltatásai, a Chelsea ugyanis magánoktatót küldött a nyakára, hogy megtanítsa neki a bal oldali közlekedést.

További tartalmak