×

Deschamps: A világbajnoki cím erőt és magabiztosságot ad nekünk

Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint csapata, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott lép pályára előnyösebb lelkiállapotban Németország együttese ellen a csütörtökön kezdődő Nemzetek Ligája első játéknapján.

GERMANY SOCCER UEFA NATIONS LEAGUE
A német válogatott címvédőként óriási meglepetésre a csoportkör végén búcsúzott a nyári oroszországi világbajnokságon, míg a franciák a horvátok legyőzésével húsz év után diadalmaskodtak újra.

„Világbajnokként és esélyesként érkeztek a tornára. A történtek ellenére is a legmagasabb szintű együttesek közé tartoznak. Nagyon tisztelem a csapatukat, és azt, amit képviselnek” – hangsúlyozta Deschamps.

A szakvezető leszögezte, bízik együttesében, amely a legerősebb kerettel lép pályára, csak a csapatkapitány Hugo Lloris hiányzik majd a csütörtökön 20.45-kor kezdődő müncheni összecsapáson.

„A világbajnoki cím erőt és magabiztosságot ad nekünk” – szögezte le az edző. Kitért rá, a szezon elején nem lesz egyszerű egy ilyen nehéz mérkőzést megvívniuk, hiszen több játékosának rövid volt a felkészülési időszak az idény előtt.

A Nemzetek Ligája A osztályának 1. csoportjában a holland válogatott szerepel még.