Musorujsag
Élő Eredmények

Wenger készen áll a visszatérésre

BBC
Arséne Wenger jövőre újra munkába állna: ajánlatokban nincs hiány, de még nem tudja hol üljön vissza a kispadra – az egész világ nyitva áll előtte.

Konkrétumokat nem árult el az Arsenaltól a nyáron 22 év után búcsúzó francia szakember, aki karrierjét a Nancynál kezdte, az első sikereit pedig a Monacóval érte el.

epa05483956 Arsenal manager Arsene Wenger reacts during his teams 4-3 loss to Liverpool in an English Premier League soccer match at the Emirates Stadium in London, Britain, 14 August 2016.  EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' service. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Arséne Wengernek főhet a feje, melyik kispadon térjen vissza (fotó: EPA/ANDY RAIN)

„Kipihentem magam, ismét munkára kész vagyok” – idézte honlapján a BBC a Bildnek nyilatkozó edzőt. „Január elsejétől újrakezdem, de azt még nem tudom, hol.”

A világ minden tájáról érdeklődnek Wengernél, aki szövetségi ajánlatok elfogadásán, tehát válogatottak irányításán ugyanúgy elgondolkodik, ahogy azt sem zárja ki, hogy visszatérjen Japánba, ahol már dolgozott, mielőtt átvette volna az Arsenalt a Nagoya Grampus Eight együttesét irányította.

A 68 éves tréner korábbi játékosa, Mesut Özil és a német válogatott viszonyára is kitért. „Úgy gondolom, szükségük van Özilre, remélem Joachim Löw meg tudja győzni a visszatérésről. Szuper játékos, és nem is ő volt a legrosszabb a világbajnokságon. Nem tetszett, ahogy szakított a válogatottal.

Wenger több mint két évtizednyi londoni munkája során háromszor nyerte meg a Premier League-et és hétszer az FA Kupát, miközben forradalmi hatása volt a klubra és a teljes ligára. Ekkora tapasztalatra sok helyen szükség lehet januártól.

 

További tartalmak