Contét már hétfőn bejelenti a Real Madrid – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelonától vasárnap elszenvedett súlyos vereség után a Real Madrid meneszti vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit és már hétfőn bejelentik az új trénert, Antonio Contét.

A Real 5–1-re kapott ki a Camp Nouban rendezett el Clásicón, így a csapat sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a pályát a spanyol élvonalban, ahol immáron öt bajnoki óta nyeretlen, s úgy tűnik, a madridi klub vezetésénél most betelt a pohár.


A spanyol As kész tényként közli, hogy a királyi gárda elnöke, Florentino Pérez hétfőn útilaput köt a vezetőedző, Julen Lopetegui talpára.


A portál úgy tudja, a Real igazgatótanácsa hétfő délután ül össze, az összejövetelre pedig a nyáron a Chelsea-től menesztett, s jelenleg éppen Egyiptomban nyaraló Antonio Contét is odavárják, aki már akkor aláírhatja új szerződését, mint a Madrid új trénere, így a szerdai, Melilla elleni Spanyol Kupa-meccsen már az olasz irányítaná az együttest.  


Két héttel ezelőtt a Corriere della Sera közölte, hogy a Real megkereste Contét, a klub pedig nem tagadta a hírt, mint ahogy az As azon értesülését sem, miszerint október 20-án másodszor is megcsörrent a talján tréner mobilja.


Érdekesség, hogy az olasz sajtó úgy tudja, a királyi gárda érdeklődése miatt az olasz mester arra kérte technikai stábját, legyenek készenlétben, mert ha a Real szempontjából nem jól sül el az el Clásico, akkor indulhatnak Madridba.


Conte a 2016/17-es idényben a Chelsea-t, előtte pedig 2011 és 2014 között sorozatban háromszor a Juventust vezette bajnoki címre, neve pedig már akkor előkerült, mint a Real új vezetőedzője, mikor Zinédine Zidane felállt a kispadról.