Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: menesztették Lopeteguit a Real Madrid vezetőedzői posztjáról

Hivatalos: menesztették Lopeteguit a Real Madrid vezetőedzői posztjáról

m4sport.hu/Real Madrid
A Real Mardid labdarúgócsapatának hétfői elnökségi ülésén menesztették Julen Lopeteguit, a csapat vezetőedzőjét. Még nem döntöttek véglegesen arról, hogy ki lesz az utódja, ideiglenesen Santiago Solari vezeti a csapatot.

A klub közleménye szerint a hétfői igazgatótanácsi ülésen a tagok úgy döntöttek, azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól a spanyol szakembert, azt követően, hogy az együttes vasárnap bajnoki mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális FC Barcelonától.

A vezetőedzőt – aki 2016-tól idén nyárig a spanyol válogatottat irányította – viharos körülmények között, három nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt nevezték ki a Realnál, ami miatt a vb-n már nem vezethette a spanyolokat.

A madridiak a bajnokságban négy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel csupán a kilencedik helyen állnak, hátrányuk hét pont a listavezető katalánokkal szemben. A Bajnokok Ligája csoportkörét két győzelemmel és egy vereséggel kezdték.

A Real Madrid hivatalos közleménye:

„A Real Madrid elnöksége, 2018. október 29-i ülésén azt a döntést hozta, hogy felbontja szerződését Julen Lopeteguivel.

A döntésnek, amelyet teljes felelősséggel hozunk meg az a célja, hogy az első csapat újra megtalálja dinamikáját még olyan időszakban, amikor a kitűzött célok még elérhetőek.

Az elnökség tisztában van azzal, hogy a Real Madrid kerete nagy minőséget képvisel, amelyben nyolc olyan játékos szerepel, akiket Aranylabdára jelöltek. Ez példátlan a klub történetében, ahogy az eddig elért eredmények is.

A klub szeretné megköszönni Julen Lopeteguinek és segítőinek erőfeszítéseit és az elvégzett munkát. A legjobbakat kívánjuk nekik pályafutásuk folytatásában.

Ideiglenesen Santiago Solari váltja őt, aki holnaptól, keddtől kezdi el a csapat vezetését.”

A madridi Marca információi szerint a klub második csapatának edzője 15 napig dirigálná az első csapatot, négy mérkőzésen, amíg meg nem találja az elnökség a megfelelő megoldást a vezetőedzői posztra. A Spanyol Kupában a Melilla, a bajnokságban a Valladolid, a Bajnokok Ligájában a cseh Viktoria Plzen, majd újra a La Ligában a Celta Vigo ellen lép pályára a csapat ebben az időszakban.

Borítókép: Julen Lopetegui (Fotó: EPA/Toni Albir)

További tartalmak