Musorujsag
Élő Eredmények

A szakadék szélén táncol a Real Madrid

A szakadék szélén táncol a Real Madrid

m4sport.hu
Úgy tűnik, a Barcelonától elszenvedett méretes zakó megpecsételte Julen Lopetegui sorsát a Real Madridnál, amely jelen pillanatban a szakadék szélén táncol és csak remélheti, hogy az edzőváltás visszarántja jól megszokott helyére.

A spanyol szakember a 2018-as világbajnokság óta eltelt hónapokat biztosan nem vastag betűkkel fogja feljegyezni a memoárjaiba.

Az Oroszországba nagy reményekkel induló spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya remek felkészülési időszakkal a háta mögött a szurkolók és hazája labdarúgó szövetsége töretlen bizalmát élvezte, azonban minden egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor közvetlenül a torna előtt a Real Madrid bejelentette: Julen Lopetegui ül le a Zinedine Zidane távozása miatt kihűlt kispadra.

A szurkolók és a szövetség is megorrolt az 52 éves trénerre, akinek azonnal bejelentették menesztését. Lopetegui ugyanis akkoriban hosszabbított szerződést a válogatottnál, így a szövetség átverve érezte magát. Egy biztos, nem sikerült jól kommunikálni a királyiakkal történő megállapodást.

Julen Lopetegui percei meg vannak számlálva (Fotó:EPA/TONI ALBIR)

A spanyolok az ideiglenesen kinevezett Fernando Hierróval leszerepeltek a világbajnokságon, Julen Lopetegui azonban nyugodtan nézhette a mérkőzéseket abban a tudatban, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb klubját irányíthatja.

Az új vezetőedzővel a kispadon hamar kiderült, hogy ez a Real Madrid nem a háromszoros BL-címvédő, Zidane által irányított és szinte legyőzhetetlen együttes lesz.

Cristiano Ronaldo távozása a Juventushoz óriási meglepetést okozott mindenkinek, a királyiaknál azonban úgy érezték, elég erős a keret, tele van világklasszisokkal, elbírják a portugál hiányát. Szép lassan azonban kiderült, hogy a világklasszisok között is szupersztár Ronaldo igenis hiányzik a pályáról. Kinek ne hiányozna.

Cristiano Ronaldo játéka hiányzik Madriból (Fotó: EPA/GIANNI NUCCI)

Augusztusban elkezdődött a La Liga és ahogy edzőváltás után általában minden klubnál lenni szokott jöttek a győzelmek. A Real a Getafe, a Girona és a Leganes ellen is begyűjtötte a három pontot, majd következett egy döntetlen Bilbaóban. A Bajnokok Ligájában az AS Roma 3–0-ás eredménnyel távozott a Bernabéuból szeptember közepén. Néhány nappal később még becsúszott egy sovány hazai győzelem az Espanyol ellen, majd a mélyrepülés kezdetét vette.

A bajnokságban és a BL-ben is szinte egy időben, hat nap különbséggel érkezett az első vészjósló jel: 3–0-ás vereség a Sevilla otthonában, iksz az Atléticóval hazai pályán, majd egygólos bukta Moszkvában.

Ekkor már lehetett olyan hírekről hallani, hogy Lopetegui kezdi elveszíteni az öltözőt, nem tudja kezelni a sztárokat, azonban ha egy topcsapatnak nem megy, hasonló pletykák mindig felröppennek. A soron következő bajnokik viszont igazolták a szóbeszédet, hogy valami valóban nincs rendben a Realnál. Az Alavés hazai pályán, a Levante idegenben győzte le Modricsékat, azonban Florentino Pérez klubelnök ekkor még nem kongatta a vészharangot.

Jött egy Plzen elleni BL-összecsapás, amelyet a Santiago Bernabéu közönsége előtt nyögvenyelősen nyertek meg a királyiak Benzema és Marcelo találatával 2–1-re olyan mutatott játékkal, amely nem adott okot a bizakodásra az el Clásico előtt.

Vasárnap a csapat elutazott Barcelonába, ahonnan olyan méretes zakóval távozott, ami már betette a kulcsot a klubvezetésnél és sajtóhírek szerint Perez elnök útilaput kötött Lopetegui lábára.

A Barcelona 5-1-re legyőzte a Real Madridot (Fotó: EPA/MARTA PEREZ)

A sikertelenségről sokat elárul Karim Benzema és Gareth Bale teljesítménye. A francia betalált a Plzen ellen október 23-án, előtte viszont a walesivel karöltve szeptember 1-én volt utoljára eredményes. Az együttes gólfelelőse jelenleg a brazil balhátvéd, Marcelo, aki a Real utóbbi három találkozóján mindig betalált.

A hírek szerint Antonio Conte a legesélyesebb az edzői posztra, de vajon vissza tudja rántani a blancókat a mélyről?

Zidane-ra játékosmúltja, edzői kvalitásai és pszichológiai érzéke miatt fel tudtak nézni a Real Madrid sztárjai, így a labdarúgóként és edzőként is sikeres Conte legnagyobb feladata valószínűleg a bizalom elnyerése lesz.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek